perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Lomalle!

Tänään on ollut niin hieno ilma, että viimeisetkin villavaatteet pääsivät pesuun! Tällaisella ilmalla on ilo pestä pyykkiä ja katsella miten ne kuivuvat pikapikaa kesäauringossa (joo, villaa ei kai pitäisi suorassa auringonvalossa kuivattaa...):-) Näyttääkö neuleet tutuilta;-)?
Se olisi sitten myös kesäloman aika!! Tämä neuloja lähtee nyt kutimineen lomailemaan, joten bloggaustauko on edessä. Mukavasti näyttää vielä siltä että ensi viikolla on ihan lomailusäätkin tulossa, vaikuttaa siis hyvältä:-)


Tänään on myös vuorossa keskeneräisten töiden miettimistä mukaan lomalle, suuren pohdinnan alla on nimittäin se, että otanko mukaan vain ufoja vai kivoja tekeleitä?? Toisaalta kun ei olisi mukana muuta kuin ufoja, ne tulisi tehtyä koska kyllä sitä puikot kuitenkin heiluu, joten valmistakin voisi tulla. Mutta toisaalta kun ajattelee, että on loma - eikös silloin pitäisi tehdä kaikkea kivaa!!? Uskoisin että asia ratkeaa vasta juuri viime hetkellä;-)


Laukkuvaihdon laukkuunkin löytyi vihdoin malli (omasta päästä ;-) ) ja se etenikin eilen niin mukavasti, että se valmistuneekin jo ennen lomalle lähtöä. Tosin koska kyseessä on neulottu laukku, teen siitä vuorellisen, joten laukun saaja joutuu vielä kuitenkin sitä odottelemaan! Ompelun teen vasta loman jälkeen...

Tässä vähän vilautuskuvaa laukusta:Olen myös saanut ToveriKesäkuun vaihtoparini osoitteen, joten lomalta lähtee sitten parilleni postia:-)Ja vielä suuri avunpyyntö, tai siis neuvonpyyntö: millä värillä voisi värjätä 100 % polyesteriä??? Kokeilin Dylonin käsivärjäystä, kun luin ohjeen vähän huolimattomasti... Siinä sanottiin että sillä voi värjätä myös polyester/puuvillaa enkä ajatellut että tuo tarkoitti että siinä pitää siis olla myös puuvillaa, muuten ei värjäydy!!! Ajattelin vain, että joo, polyester on värjättävien listalla. Ostin mustaa väriä ja tarkoitus oli värjätä valkoista ja lopputulos oli hennon harmaa, eli käytänössä ei värjäytynyt ollenkaan:-( Mikä siis avuksi vai meneekö vaatekappale roskikseen???

8 kommenttia:

satumh kirjoitti...

kivalta näyttää tuo laukun neule! :)

särmä kirjoitti...

Pahoin pelkään, ettet saa polyesteriä värjäytymään. Keinokuidut värjätään yleensä jo valmistusvaiheessa. Kuidun rakenne on erilainen kuin luonnonkuitujen, joten värjääminen luonnonkuiduille tarkoitetuilla väreillä ei yleensä onnistu. Kotikonstein 100%keinokuituja on tietääkseni lähes mahdoton värjätä.

Pia Tuononen kirjoitti...

särmä: no voi että, meni sitten se vaatekappale pilalle! Mutta ainahan sitä oppii omista virheistään...

Anonyymi kirjoitti...

Särmä oli oikeassa. Polyamidi eli nylon on se poikkeus, joka vahvistaa säännön. Polyamidia voi menestyksekkäästi värjätä reaktiiviväreillä, joita esim. Dylon ja Nitor ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa!

Sahrami kirjoitti...

Mikähän siinä muuten on, että jos vahingossa läikyttää jotan väriä jonkun vaatteen päälle (polyesteriä tietty), niin se suorastaan imaisee värin eikö haalistu ikinä, mutta jos oikein tieten tahtoen värjää ja kiinnittää ja varjelee, niin väri ei tartu eikä ainakaan kestä vettä....

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Voitit arvonnassani, tulisitko vierailemaan taas blogiini, niin saat sähköp.osoitteeni johon voit laittaa osoitteesi ynnä muut tiedot..:)

Roora kirjoitti...

Kiitos Bluebellin ohjeesta. Tuli söpö pipo. :)