sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Värjäyssuunnitelmia

Olen ilmoittautunut mukaan Mystery Stole3:een, mutta nyt kun aloin miettiä lankavalintaa, en millään osaa päättää.... Mitä lankaa te muut siihen osallistuvat olette aikoneet käyttää?? Kun ei yhtään tiedä miten iso huivista on tarkoitus tulla, ei oikein osaa päättää, ja pitäisi olla myös varma että lankaa on sitten tarpeeksi ettei lopu kesken! Mulla olisi yksi vyyhti Grinascon Merinosilkiä mutta kaksinkertaisena se ei riitä:-( Tulisikohan yksinkertaisella langalla liian tuskallinen neulomiskokemus??

Puikoilla ei ole nyt tällä hetkellä mitään näytettävää, sininen pitsineule on hihoissa joten saan sen ehkä juhannusreissulle mukaan:-) Laukkuvaihtokassi lähtee huomenna postiin ja sitten ehkä käyn jo UFO:jeni kimppuun...

Värjäysjuttujakin olen jo lueskellut lisää ja päättänyt mitä aion kokeilla juhannuksen aikana mökillä ollessa: koivun kaarnat odottaa jo mökillä ja sen lisäksi kokeilen poimulehtiä, koivunlehtiä, lupiineja ja mahdollisesti vielä raparperiakin. Ostin jo lankoja valmiiksi, mutta tuskin 3 x 150 g 7 veikkaa mihinkään riittää;-) Sitä siis pitää vielä hakea lisää...

Saamani pastelliset Nalle Colorit on jo vyyhditettyinä, mutta vielä kun osaisin päättää kumman väriseksi teen isomman osan - oli nimittäin sekä sininen että keltaoranssi kokeilu tosi ihanat:-)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä aion yrittää vääntää sitä yksinkertaisesta Merinosilkistä... Saa nähdä kuinka kauan hermot riittää :-)

Tui kirjoitti...

Ajattelin käyttää yksinkertaista merinosilkkiä, en ole sitä vielä koskaan neulonut mutta selvisin hengissä merino oron neulomisesta yksinkertaisena ja se on kohtalaisen samaa tavaraa. Merinosilkkivyyhdissä taitaa olla jotain 1400m ja orossa on 1250m.

Ei oron neulominen ollut niin kauhea urakka ko olin ajatellut. Joten uskallan suositella sitä. Voihan aina kokeilla ainakin mallitilkun verran yksinkertaisella, siitä saanee jotain käsitystä siitä miltä se tuntuisi :)

Oranssi kirjoitti...

Kyllä minäkin suunnittelen lähteväni soitellen sotaan ja Merinosilkkiä yksinkertaisena. Mallitilkun tein kolmella vaihtoehdolla: 3, 3,5 ja 4 mm. Taidan taipua tuohon 'kolmepuoloseen'. Jos omistaisin välimuodon, tekisin varmaan 3,25:llä. Saattaa tulla vähän pieni lopputulos, mutta nätti. (Väri mulla on 001.)

Löytyyköhän muita suomalaisia mukaan tähän?

Hanna kirjoitti...

Minä aion neuloa merinosilkkini yksinkertaisena 3,75 mm puikoilla. Saa nähsä kuinka hermot kestävät huivin teon.

Kokeilin kahta eri puikkokokoa ja tuo isompi oli mielestäni sopivampi.

Pia Tuononen kirjoitti...

Taidan sitten minäkin kokeilla Merinosilkiä yksinkertaisena, kun muutkin kerran:-) Minulla väri on tumma violetti!

KirsiJ kirjoitti...

Minkä väristä lankaa muuten käytät värjäykseen? Tarviiko aina olla jotain vaaleata?

Pia Tuononen kirjoitti...

Kirsi: lanka voi olla kirkkaanvalkoista, luonnonvalkoista tai mitä tahansa. Langan väri tietysti sitten vaikuttaa lopputulokseen niin että jos valkoisesta langasta tulisi keltainen mutta sinulla onkin sinertävä lanka niin voit saada vihreää lankaa:-)

Roora kirjoitti...

En ole vielä liittynyt mukaan mystery stoleen, mutta aikeissa on. Mäkin olen ajatellut vääntää sen yksinkertaisesta merinosilkistä.

Altocumulus kirjoitti...

Minä käytän Wetterhoffin Veera lankaa, 900 m 100g ja varasin siihen kaksi vyyhtiä. Paksua lankaa siis merinosilkkiin verraten, mutta lienee ihan tarpeeksi tikuteltavaa siinäkin... Mallitilkku on neulomatta, luulen että mun löysällä käsialalla 3,5 mm on sopiva.

Anonyymi kirjoitti...

Paras aika kerätä ahosuolaheinän kukat ja siemenet. Liemestä tulee todella kauniin punaista. Värjään luonnonvalkoista Wetterhoffin Veeraa (villaa) ja ikivanhaa vaaleansinistä Kontiota (75 % villaa, 25 % polyamidia). Monta tuntia keräsin kukintoja, nyt liemi suorastaan hehkuu! Lupiinista sain kolmea vihreän sävyä erilaisiin lankoihin. - Hyvää juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Melanie on paljastanut, että varsinaisessa huivissa on 99 silmukkaa, eli kun kertoo mallitilkun leveyden kolmella saa jonkinmoisen aavistuksen lopullisesta koosta.

Omaan huiviini käytän joko Kamenaa tai kaksinkertaista Schoellerin zefiriä, puikkokoot edelleen mystery =)

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole vielä(kään) päättänyt mistä langasta teen....mutta todennäköisesti päätynen minäkin merinosilkkiin.

Niin ja paketti on matkalla!!