maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Väriyllätyksiä ja Urban

Tässä ensiksi lyhyesti edellisen postauksen askartelupallon ohje, sen sai messuilla jonkun askartelupuodin kojusta, mutten nyt muita minkä. He joka tapauksessa myivät sitten noita tarvikkeita myös, eli helmiä ym. muuta kivaa pikku askartelujuttua.

Eli taipuisaan metallilankaan (en tiedä sen virallista nimeä) pujotettiin noin 100 helmeä, minulla oli 3 mm kokoisia helmiä. Jokainen helmi kieputettiin kerran ympäri niin, että se pysyi paikallaan langassa ja helmet laitettiin noin 5-7 cm välein. Minä en katkaissut lankaa vielä tuossa vaiheessa, koska sitten on mahdollista lisätä vielä helmiä loppupäähän jos tuntuu ettei niitä ole tarpeeksi. Sitten puhallettiin tavallinen ilmapallo halutun kokoiseksi. Sitten aletiin kieputtaa helmilankaa pallon ympärille niin että aina välillä lanka pyöräytettiin helmen ympäri niin että se sitoi pallon muotoa. Kun helmilanka oli tasaisesti kieputettu, se kiinnitettiin johonkin useammalla kieputuksella ja lopuksi puhkaistiin ilmapallo sisältä pois. Ja ohut lanka kiinnitysnaruksi sopivaan kohtaan. Helppoa! Muistelen että neuleblogeissa on joku muukin tehnyt tällä menetelmällä koristepallon, mutten nyt millään muista kuka... No,Pirrehän se oli:-)

Mutta sitten neuleasioihin!

Syksyn Sävyt-paketissa sain Inka- lankaa 2 kerällistä ja päätin jo jokin aika sitten kokeilla mitä niistä langoista tulisi... Aloitin huivin neulomisella sillä kerä näytti niin kivan väriseltä huiviksi mustan takin kanssa. Neuloin ja neuloin ja nautin sävyistä, kunnes alkoi tulla kummaa väriä vastaan - turkoosia!! Aivan kummallinen väri ottaen huomioon huivin alun (kuvassa yläreunassa) .

Tällainen huivi yhdestä kerästä tuli! Eikö tuo turkoosi olekin aika kummallinen poikkeus muiden värien joukossa?!! Ja etenkin se, että se loppuu kuin seinään, ei mitään liukumaa seuraavaan väriin!! Tässä vielä turkoosi kohta lähempää:


Toinen kerä odottaa vielä neulomistaan (piti tehdä siitä pipo), mutta enpä tiedä - ei oikein nuo värit sovi minulle (tai pitäisi ainakin poistaa tuo turkoosi kohta)... Enkä nyt mitenkään tarkoita pahastuttaa lankojen antajaa, tarkoitus on vain näyttää miten kummia langat voivat olla! Tuo ei ollut lankojen antajan vika ollenkaan, turkoosi väri ei nimittäin päälle päin kerässä näkynyt!! Omituista!Urban Aran

Urban on päässyt nyt työn alle kunnolla, kun sain tilaustyöt valmiiksi! Sitä on aivan ihana neuloa, tosin ainakin vielä tässä alkuvaiheessa se ei sovi telkkarineuleeksi, koska kaikkeen on keskityttävä niin ettei virheitä tule.
Yhden kerran jo purin sen edellisen alun, jota nyt olikin vain muutama kerros, kun aloin muistella missä kohtaa olinkaan, enkä ymmärtänyt ollenkaan missä mennään;-( Piti katsoa muiden Urbaneiden kuviakin (onneksi Tikrulla on hyvä takaakin otettu kuva josta voi katsoa miltä takakappaleen pitäisi näyttää!), kun vaikka olin seurannut ohjetta tarkkaan, olin mielelestäni väärällä puolella, siis nurjalla kun piti olla oikealla puolella. Tajusin että minun silmukoiden luomistavalla eka kerroshan on aina nurja kerros ja kun ohje alkaa oikealla kerroksella, olin tietty väärällä puolella! Helpointa oli purkaa kokonaan ja aloittaa alusta ja nyt olen siis päässyt jo palmikonkiertoihin saakka:-) Ja palmikot teen ilman palmikkopuikkoa, koska huomasin että sujuu se niinkin. Sen takana oli ihan vaan laiskuus: palmikkopuikko oli toisessa huoneessa enkä jaksanut nousta sohvalta sitä hakemaan...;-)
Vielä ei ole minkäänlaista kyllästymistä havaittavissa, tosin aloitin telkkarineuleenkin, koska pitää siinäkin jotain neulottavaa olla - mutta siitä enemmän ehkä huomenna:-)

13 kommenttia:

Perhoneito kirjoitti...

Kauniisti sä olit asian muotoillu, mutta kyllä mun täytyy sanoa, että kohtuullisen ruma turkoosi raita sun kerästäs putkahti. Mahtaakohan olla virhe? Onko toisessa kerässä varmasti samanlainen? Jos on, ni huh huh!
Ihanalta sitä vastoin näyttää sun Urbanin alku! Innolla odottelen sen kehittymistä.

Pia Tuononen kirjoitti...

Joo, kyllä siellä toisessakin kerässä se turkoosi kohta on:-( Mutta ei kyllä kukaan lankakeriä kaupassa kurkistele niin syvältä nähdäkseen mitä sisällä on (pitäis varmaan) ;-))

Perhoneito kirjoitti...

Juu, ei oo tullu mieleenkään. Sunkin kerät näytti niin kauniilta päältä päin. Mutta niinhän sitä sanotaan, että "moni kakku päältä kaunis..."

Pikkumyy kirjoitti...

Huh, millainen väri. Minä ennen lukemista ajattelin, että onpa mielenkiintoinen värivalinta keskenloppuneen langan tilalle, mutta että samaa lankaa. En ihmettele, ettei ole sun juttu, ei olisi minunkaan.

Lotta kirjoitti...

Joo, samaa mäki aattelin kuvan nähdessäni, että onpas se jännän värin valinnu tuohon väliin... Mutta meniskö vaikka koolaten piiloon? Jos sitä ruikkis siihen väliin jollain pipetillä tms? (huomaa asiantuntijuus :D)

Ja yhdyn edellisiin myös siinä, että Urbanista on tulossa ihana...

Pami kirjoitti...

Pistänpäs tähän kommentin, että minä olen tehnyt niinipalloja tuolla samalla systeemillä kuin sinä noita helmipalloja. Niinen kovetin liimalakalla. Mutta nyt on kaivettava rautalangatkin esiin...:-)

Tiina kirjoitti...

Tuon turkoosin kohdanhan purkaisi kätevästi pois ja väri jatkuisi punasävyisenä!

Pia Tuononen kirjoitti...

Lotta: koolaaminen voisi olla ihan kiva kokeilla, purkaa en nimittäin ainakaan jaksa!

AnneM kirjoitti...

en minäkään palmikkopuikkoa käyttänyt urbanissa, nopeammin sujui ilman ;) Kivalta näyttää alku, mietin itsekin isoveljeä seuraavaan (öh, en mä nyt edes muista valitsitko loppujen lopuksi sen langan, siitä ainakin oli puhe joskus...)

Pia Tuononen kirjoitti...

Anne: joo, isoveikkaa käytän urbaniin, ja kivalta langalta tuntuu :-)

Anonyymi kirjoitti...

Langanlahjoittaja tässä hei.
Olet aivan oikeassa, tuo turkoosi on aivan väärä väri muuten niin mielenkiintoiseen lankaan ja värisävyihin. En osannut arvata että sieltä ilmestyisi tuollainen "yllätys" kesken kaiken. Se tuottaa kyllä hetken päänvaivaa miten sen saisi taiottua huomaamattomammaksi ja muihin väreihin sopivammaksi. Ja valitettavasti siinä asiassa en voi sen kummemmin auttaa kun olen varsin noviisi näissä lanka-asioissa. Siitä seuraavasta kerästä voisi varmaankin leikata pois se turkoosi lankaosuus ja käyttää loppulanka johonkin pienempään neulomukseen. Muuten kaulaliina näyttää hienolta. Hyvää jatkoa. t:Anneli

satumh kirjoitti...

ohhoh, harvinaisen epäsppivalta kyllä näyttää tuo turkoosi pätkä!

famu kirjoitti...

Aivan ihana tuo Urban-neule.