keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Tiedän mitä tein viime kesänä;-)

Joo, tämä kuva kertoo aika paljon minun viime kesästäni:


Kokosin yhteen laatikkoon kasveilla ja sienillä värjäämiäni lankoja ja näin paljon niitä on (tosin kaikki ei tuohon yhteen laatikkoon (30 l) mahtuneet, mutta suurin osa kuitenkin)! Monta kaunista ja myös sateistakin kesäpäivää tuli vietettyä lankoja värjäillen ja miten ihanaa se oli joka kerta! Vaikka jotain pettymyksiäkin tuli, niistä aina oppi jotain ja onneksi värjäämisesssä on se hyvä puoli, että langan voi aina heittää uudelleen väriliemeen, kun harvemmin se epäonnistuminen tarkoittaa sitä että väriä olisi liikaa, vaan juuri päinvastoin eli että väri on liian haalea. Uusina kokeiluina oli myös pitkän, siis todella pitkän vyyhdin värjääminen kasviväreillä, jotta tuloksena oli raitalankaa. Sitä aion ensi kesänä kokeilla vielä lisääkin ja useammin värisävyin.


Nyt on mökillä väripadat laitettu talviteloille ja jos jotain talven aikana värjään, se on sitten sinipuuta, krappia ja sipulinkuoria, joita voi tehdä kotikeittiössäkin. Tosin yhden kerran kotona värjäiltyäni huomasin miten paljon mukavampaa on värjätä ulkona, koska ei tarvitse koko ajan varoa liemien roiskumista lattialle, matolle ym. :-) Siis kesää odotellaan....


URBAN ARAN / Urban Aran on vihdoinkin päässyt puikoille!! Ohje on nyt tulostettu paperille ja aloitin takakappaletta muutaman kerroksen verran. Ohje vaikuttaa hyvältä ja Isoveikkaa on ihana neuloa:-) Kooksi valitsin L-koon, koska en tykkää liian tiukoista neuleista ja tuollainen takkimainen neule tosiaan saa olla takkimainen eli hieman väljä.No, onko tässä nyt oikeasti jotain näytettävää... ;-)?


Ai niin, violetti Wool, saapui, kiitos Laura!!

Edit: ei puuttunut bolerosta montaa kerrosta, ja sain sen juuri valmiiksi Lauralta saadulla langalla!Pitsibolero, koko 130 cm

Malli: SK 5/2006, muunneltu niin että tein sileää neulosta ja hieman pitsijuttuja helmaan ja hihansuihin, silmukkamäärät kuitenkin ohjeen mukaiset.
Lanka: Novita Wool, violetti
Puikot: 3,5 mm

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis väripaletti! Oletko punninnut? Oma saldoni on jossain 6 ja 7 kilon välillä... Minäkin siis tiedän mitä tein viime kesänä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania värejä olet saanut aikaan. Minusta tuntuu, että olen saanut aikaan ainoastaan erilaisia vihertävän keltaisia ja harmahtavan vihreitä. Eivätkä sienet toistaiseksi ole vielä tuoneet parannusta tähän. Mutta ehkä, kun saan vielä veriseitikkivärjäykset tehtyä, otan myös tuollaisen kokonaiskuvan värjäyksistäni.

Lotta kirjoitti...

Ihania lankoja, todella kauniita sävyjä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värisiä lankoja. Osaisimpa itsekin.
Tänä kesänä piti tuo taito opetella mutta kummasti taas vierähti aika niin että nyt huomaa ettei ehtinytkään.

PirpananNeuleet kirjoitti...

Mieki sain eilen tuon UrbanAran ohjeen USASTA. Koitan tehdä alta pois muita neulomuksia, jos sitten aloittaisi takkia. :) Kivanvärisiä lankoja olet saanut aikaan :)

nirunaru kirjoitti...

kauniita on langat, eritoten nuo sinisävyiset. oletko värjänyt niitä indigolla vai kuinka olet niin ihanat sävyt saanut?

satumh kirjoitti...

tosi paljon oot kyllä värjäänyt lankoja! ja niin monen värisiä. :)

Pia Tuononen kirjoitti...

nirunaru: siniset olen saanut sinipuun lastuilla ja marja-aronialla (punertavammat). Sinipuuta saa ostaa Tetri Design-nimisestä kaupasta, löytyy nettikauppakin!