torstaina, marraskuuta 01, 2007

Pajuamppeli ylösalaisin

Pajukurssilla valmistui viimeksi tämmöinen, eli virallisesti pajuamppeli, joka myös näyttää hauskalta toisinpäinkin:-) Itse asiassa keksin montakin käyttötapaa juuri noin ylösalaisin käytettynä!Kodan muotoisena sinne voisi sisälle laittaa sellaisen paristokäyttöisen tuikun ja valo tulisi kivasti pajujen välistä (en ole kokeillut, mutta kuvittelen asian näin ja aion ostaa sellaisen tuikun...) tai kodan ympärille voisi myös kieputtaa jotkut ihan pienet jouluvalot eli ei mitään isoja kelloja tai palloja vaan jotkut joissa valo on ihan pieni - olisi sitten sellainen pikku joulukuusi vaikka. Pitää kokeilla:-)

Käytin tuossa sekä tavallista pajua että punaista korallikanukkaa, joka muodosti kivan värivaihtelun kierteenmuotoisesti! Tosin se ei näy kuvassa niin selkeästi kuin luonnossa näkyy...


Laskin tai siis punnitsin eilen myös ne kaikki kesällä värjäämäni langat ja niitä on 5,5 kg. En punninnut jokaista kerää yksitellen vaan ihan laatikossa laitoin ne isompaan vaakaan ja sitten vähensin laatikon painon. Ihan kiva määrä lankaa odottamassa talvea!


Listasin samalla mitä kaikkia kasveja kokeilin ja tässä ne tulevat: nokkonen, koivunlehdet, pajunkuoret, männyn- ja kuusenkävyt, koivun kuori, poimulehti, lupiini, pajun lehdet, pujo, horsma, mäkikuisma, pietaryrtti, kanerva, tarhapiisku, apilanlehdet, suopursu, ahdekaunokki, ahosuolaheinä, sipulinkuoret, tarhakäenkaali, voikukka, samettijalka, verihelttaseitikki, punavyöseitikki, krappi, sinipuu, ja haavan keltajäkälä (en muista nyt virallista nimeä). Olikohan tuossa kaikki, ei ainakaan tule muuta mieleen:-)

Ahkeroin eilen vielä yhden tilaustyön ja se olikin nopea neulottava:-) Myssyn tiedot:

Kukkamyssy ilman kukkia;-)

Malli: Moda 1/2007
Lanka: Sublime Baby Cashmere Merino Silk, 50 g
Puikot: 3,5 mm
Ihana lanka neuloa, tästä kyllä tahtoisin itsellenikin neuleen, mutta on vaan niin kovin kallista lankaa! Mutta näin pieniä juttuja sentään raaskii kokeillakin:-)

Nyt on tilaustyöt valmiina odottamassa lähetystä ja voin olla tyytyväinen: asetin itselleni aikarajan lokakuun loppuun ja saavutin sen juuri ja juuri, sillä myssy valmistui napin ompelun osalta tänä aamuna;-)

Nyt tekisi mieli olla oikein kurinalainen ja tehdä keskeneräisten kasa valmiiksi ennen kuin jatkan kivempia neulomuksia, mutta ehkä se on jo hieman liikaa...;-)

7 kommenttia:

Pikkumyy kirjoitti...

Ihana pajuamppeli, tuo värivaihtelu tekee siitä oikein kauniin. Minäkin ajattelin tuohon heti valoja.

Ripsu kirjoitti...

Toi sun edellinen postaus ei ainakaan parantanut mun langanvärjäyskuumettani... Ihanan värisiä!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin näköinen tuo pajuamppelisi. Itse en hankkinut viime jouluksi joulukuusta, vaan laitoin pajusta tehtyyn kukkatukeen jouluvalot, ripustin siihen piparkakkumuotteja "joulupalloiksi", ja muutaman huovutetun enkelin. Se sai koristaa kotia joulukuun alusta tammikuun puoliväliin asti.

Paljon ehdit kesällä värjäillä. Itse tilasin juuri 4.5 kg Virtain Villaa värjäilyä varten. Tämän kesän värjäilymäärää en ole vielä laskenut, ja osa on jo kulutettukin.

Jonna kirjoitti...

Kaunis tuo pajuamppeli. Minä olen vähän pettynyt tuohon sublimen langan laatuun, meni tosi äkkiä epäsiistin näköiseksi :(

Anonyymi kirjoitti...

Valoja tuo amppeli sisälleen ihan selvästi kaipailee :) Kaunis. Kumpa itsekin jaksaisi perehtyä pajunvääntöön.

Mitäs olet ensi kesän varalle suunnitellut värjäyksien suhteen? Uusia kokeiluja vai vanhojen hyväksi havaittujen toistoa?

satumh kirjoitti...

tosi hieno pajuamppeli! meinasinki ehottaa että siihen sopis tosi hyvin sellaset pikkulamput kun kierittäis ne ympäri. :)

Pia Tuononen kirjoitti...

risulintu: ensi kesänä aion tehdä enemmänkin noita raidoitettuja sekä colori-tyyppisiä eli normaalipituisia vyyhtejä joissa toinen pää toisen värinen, toinen toisen. Ja varmaan jotain uusia kasveja pitää kokeilla ja sieniä etenkin jos vaan niitä löytyy:-)