torstaina, marraskuuta 30, 2006

Neulojan salaisia aseitaNämä kumilangat osoittautuivat eilen todelliseksi "neulojan salaiseksi aseeksi"! Minulla oli työn alla eräs villatakki, johon en millään saanut eturesoria sopivan tiukaksi neulomalla. Vaiheet menivät näin: neuloin => tuli liian tiukkaa => purin => loin paljon enemmän uusia silmukoita => tuli liian löpsö reuna => en enää jaksanut purkaa koko isoa juttua kun olin neulonut sen jo kahteen kertaan => siis lankakauppaan kysymään resorikuminauhaa => Loistava lopputulos!!

Pujottelin siis tuota kuminauhaa resorin reunaan ja sain siitä juuri sopivan tiukan! Tuollainen ohut kuminauha on tosi näppärä keksintö:-) En ollut sellaista koskaan ennen kokeillut, vain jotain huhuja kuullut;-) Mutta siis suosittelen! Saa helpolla napakan resorin! (varmuudeksi ostin molempia värejä ja hyvä niin, nyt on vastaisen varalle sekä tummaa että vaaleaa)

Sitä tosin en ole vielä kokeillut miten tuollaista voi neuloa samalla mukaan kun tekee resoria, onko siitä kellään kokemuksia?Blogeissa ei ole ollut oikeastaan ollenkaan "puhetta" JYV:stä, vaikka parithan ei ole edes salaisia toisilleen niin kuin SNY:ssä, mistähän se johtuu? No, kaikkea sitä tulee mietittyä... ;-) Minä kuitenkin olen kovasti jo suunnitellut JYV-parini pakettia ja tehnyt hankintoja, miten te muut? Onkohan muuten osallistujalistaa jossain nähtävillä? Ja sellaista listaa josta näkisi kuka on kenenkin pari? Utelias minä;-)

*siirrynpä tästä utelemasta takaisin tuonne joululahjapajaan...* ;-)

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Olen neulonut yhteenaikaan aina resoriin tuota kuminauhaa. Siinä se meni sivussa, mutta hieman se näkyy resorissa. Sitten keksin, että sitä on myös läpinäkyvänä ja aloin käyttämään sitä. Se on ohuempaa, mutta ihan kelpoa tavaraa.

Nimetön kirjoitti...

Niin, tuosta JYV:stä. Mukana olen ja suunnitelmia on, osa valmistakin. En ole kylläkään nähnyt mitään listaa.

Tiina kirjoitti...

Hyvin voi neuloa tuota kuminauhaa mukaan. Itse olen käyttänyt sitä pipoihin. Vähän se sieltä näkyy jos ei väri oo ihan sama. Mä saan se läpinäkyvän vaan katkeamaan, joten en oo sitä käyttänyt.

Nimetön kirjoitti...

Kuten Rebekka niin minäkin olen käyttänyt läpinäkyvää kuminaunaa, joka on tuota värillista paljon ohuempaa. Puuvillaneuleissa se on ollut todella hyvä, ei resorit löpsähdä matkan varrella, eivätkä oikeastaan näy tai tunnu käytössä. Kutoessa se vähän tihkaisee,mutta resori on niin lyhyt, että sen kestää.

Nimetön kirjoitti...

Se läpinäkyvä kuminauha on "Framilon"-nauhaa (en ihan varma oikeinkirjoituksesta). Semmoista silikonin oloista, on ainakin kahta eri leveyttä saatavilla. Leveämpää voi vaikka saksilla leikata pituussuunnassa kapeammaksi.
Tällä ihmenauhalla minäkin kuron lörpsähtäneitä kohtia kasaan, eikä nauha erotu kuin oikein tarkasti katsomalla. Esim. omassa blogissani olevat lapsen myssyt on niskasta kevyesti "kiristetty" framilonilla.

Nimetön kirjoitti...

Tuota kuminauhaa neulottiin jo ainakin -80-luvulla puuvillaneuleisiin. Vaatii jonkun verran opettelua sen neulominen yhdessä langan kanssa ja aika kalliiksikin se silloin tulee.

Nimetön kirjoitti...

Seuraavasta osoitteesta löytyy JYV:n parit: http://lenkkimakkara.dyndns.org/vinkuu/jyvparit.png

Mukana ollaan, jotain on valmiina ja jotain vielä suunnitteilla. Parit on julkiset, muttei haluttaisi paljastaa yllätystä ennen joulua... Parempi siis olla hiljaa koko asiasta ;-)

Nimetön kirjoitti...

Minäkin olen ollut hiljakseen tuosta jouluyllätyksestä, sillä ei sitä nyt oikein voi esitellä kun pari tietää keneltä on jotain saamassa. Sen verran voin tässä paljastaa, että paketti on valmis ja piakkoin sen laitan postiin.

ihanasonja kirjoitti...

Oon mukana kanssa jyv:issä. Olen jo paketin saanut viimeistä silausta vaille valmiiksi. Oon itse kanssa huomannut, että jyv:istä ei ole juurikaan ollut juttua missään... Muistaakseni pari-lista oli liitteenä emännän lähettämässä sähköpostissakin. Oon sellaisen nimittäin nähnyt.