torstaina, toukokuuta 24, 2007

Ideoita ja suunnitelmia

Tämän päivän ideoita ja päähänpistojani:


- Kauheasti tekisi mieli neuloa oikein perinteisen väriset HARMAAT villasukat, joissa voisi olla vaikka jotain kivaa palmikkoa! Miten ihmeessä tuollainen päähänpisto voi tulla kevään ollessa vihreimmillään ja kauneimmillaan? No, ehkä tämä on juuri se vuodenaika kun niin harmaata neuletta voi ajatella neulovansa - kun ympärillä on väriä ja valoa:-) Mutta hei, onko mulla edes harmaata, sukkiin sopivaa lankaa???

- To do-listani olisi äkkiä saatava kirjalliseen muotoon: aina kun saan uutta ihanaa lankaa, se pitää äkkiä saada kokeiluun eikä silloin muista yhtään ihanaa ohjetta kun ne on kaikki vaan oman muistin varassa. Ei silloin ehdi ohjeita etsiä lehdistä! Vihko niille pitää saada, jotta löytyvät ohjeentarpeen yllättäessä!:-)

- Kasviväreillä värjäämiäni lankoja keriessä tuntui siltä että ne on saatava puikoille vaikka kesä onkin jo ovella! Niin kauniitä värejä etten malta odottaa syksyyn:


Kasvivärilangat aamuauringon valossa
Mitähän kivaa näistä keksisi?:-)

Ja huomaattehan, tässä taloudessa langanmäärä ei taida koskaan päästä vähenemään... Tässä tämän päivän saalis:

Lankavaihdossa saamani langat, 4 kerää ihanan keltaista Samosta (tykkään Samoksesta!) ja yllärinä kivoja askartelukukkia -näillekin kyllä löytyy käyttöä. Kiitos lankavaihtoparilleni!:-)


Tässä Huutonetistä ostamani langat, olen tainnut päästä ohuiden sukkalankojen makuun! Olin jo ehtinyt unohtaa että nämä olivat tulossa, joten oli vähän yllärinä postissa;-) Toinen kerä on vähän auennut, mutta eipä haittaa! Kertokaapa osaavammat kannattaako tällaisista tehdä ihan yksiväriset sileällä neuleella vai jotain kuviota??

Tässä vielä hieman kokeiluja Laukkuvaihdon laukkua varten:


Sain ikivanhan ja valtavan (600 g) kartion näköjään huopuvaa lankaa äidiltäni ja siitä voisi ehkä ajatella laukkua... Värjäyspatakin porisee hellalla (sipulinkuoret).... Mutta ei kerrota enempää vielä;-)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

värjäyksistäsi innostuneena aloin jo keräilemään sipulinkuoria, ja päätin että värjään niillä kaikki haaleat eiminkäänväriset lankani ja jos saan eri sävyjä, alan sommitella niistä kirjoneuletta... Olen nimittäin ihaillut jostain vanhasta neuleohjekirjasta löytynyttä kasvivärikirjoneuletta, jossa on samaa väriä eri sävyinä, tosin punaisen ja ruskean... (en tiedä millä lie värjätty) Mutta mulle kelpais kellertäväkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä tein knittystä monkeyt, se on ainakin kiva malli pätkärääkätylle/raidoittuvalle langalle :)

Anonyymi kirjoitti...

Kasvivärjätyt lankasi ovat tosi kauniin värisiä!
Aikani minäkin yritin painaa mieleeni kaikki ideat vain huomatakseni, että kun tekemisen aika tuli, en muistanutkaan mitään... Onneksi kirjahyllystä löytyi kirjansidontakurssilla vuosia sitten tekemäni tyhjä kirja. Se on nyt ahkerassa käytössä kun päiväkirjanomaisesti kirjoittelen sinne ideoitani, ajatuksiani, nettiosoitteita ja muita neulomiseen liittyviä juttuja. Mukava sitä on selata, vaikka ei oli neuletuulellakaan.... pian taas on...

Tiina kirjoitti...

Värikkäille langoille sopii parhaiten ihan tavallinen perussukka tai sitten joku missä on tarpeeksi iso kuvio, ei kuitenkaan pitsinen. Tosin tähänkin on monia eri mielipiteitä, joten kukin tyylillään. Tää on mun.

Unknown kirjoitti...

On melkein mallitilkulla katsottava, ettei pitsi- tai palmikkokuvio uppoa väreihin.

Oranssi kirjoitti...

Minä tykkään laittaa jotain pikku rippeliä, mutta varmasti menisi hienommat pitsikuviot hukkaan. Vaikka 'prinsessakaapelia', näyttää sukassa minusta kivalle.
http://insideout.vuodatus.net/blog/549700
tai minipalmikkoa
http://insideout.vuodatus.net/blog/497090

Tulee myös upeita sileitä perussukkia. (Muiden blogeissa...)

Anonyymi kirjoitti...

Kauneimmat tulee minusta ihan tavalliset sileät sukat, niissä ei mene sukan raidat, etenkään kirjoneuleraidat hukkaan. Jaywalker sopii myös tuollaiselle langalle. Mutta paljon ovat tehneet myös kaikenlaisia pitsineulesukkia ja nättejä ovat nekin. Vaikkei niissä oikein se pitsineule selkeästi näykään. Makuasia!