maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Bluebellin kaavio

Editiä: laitoin uuden kaavion! Tuli joku blondikohtaus ja aloin miettiä että meneehän se tuollakin kaaviolla, eikös juu?:-) Tai sitten ei;-)?

Bluebellin mystisestä sanallisesta ohjeesta ;-) oli tullut kyselyjä ja yritin nyt tehdä siitä kaavion, joka selventäisi asiaa, täältä löytyy nyt siihen kaavio!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaavio selventää hyvin sanallista ohjetta, ja vahvistaa, että olen ymmärtänyt oikein. Siltikään tämä ei mene tajuntaani. Tuo toistettava väli sisältää 14 s eli 7 toistoa = 98 s. Miten voin sen lisäksi neuloa rivin alkuun 2 ja loppuun 7 silmukkaa (siitä tulee yht. 107 s)?

Pia Tuononen kirjoitti...

Öö, en nyt oikein osaa suoralta kädeltä sanoa... Itse en ole törmännyt siihen että silmukat lisääntyisi vaikka teen noin... Pitää katsoa tarkemmin mikä mättää;-) Tein juuri tuolla ohjeella pipon eikä ongelmia ollut, onkohanmuilla tullut vastaavaa esiin??

Anonyymi kirjoitti...

Terve! Minä olen paininut sen Ulla-sivulla olleen ohjeen kanssa myös koko päivän. Äsken luovutin ja purin päivän työt. Sain kyllä tuskan kanssa sen kuvion 14 silmukkaan mutta siitä lisäyskohdan silmukkajonosta ei tule niin siistiä kuin mallikuvassa tai siis sitä ei tule ollenkaan. Kokoeilin soveltaen eri tyylejäkin mutta ei, ihan söhelöä mutta ilman reikiä tuli vaikka silmukkamäärä pysyi vakiona. Miten lisäykset on tehty mallipipossa? Ohjeessa kun on vaihtoehtoja. Vaihtoehtojakaan en ole täysin oikeen ilmeisesti ymmärtänyt?

Pia Tuononen kirjoitti...

niina: Harmillista että ohje on aiheuttanut ongelmia:-( itsekin huomasin ohjeessa puutteita ja ihan virheitäkin kun itse sitä nyt neuloin...

Mutta ohjeessa lisäykset on tehty sillä silmukan takapuolelta koukkaamalla, mutta se on varmaankin hankalin vaihtoehto;-) Eli voit ihan yhtä hyvin tehdä lisäykset langankiertona (kesällä ei haittaa vaikka tulisi tuuletusreikiäkin) tai sitten niin että silmukoiden välisestä langasta kiertäen oikein tehdään uusi silmukka. Myös etu+takaosa silmukasta tulee kivasti lisäykset. Ideahan mallissa on vähän samanlainen kuin vaikka Jaywalkereissa Minun mallissa vaan välisilmukoita on 5 kpl 7/8 sijasta.

Selvensiköhän tuo yhtään?:-)

AnneM kirjoitti...

joo, virhehän siinä ohjeessa on. Tässä huomataan että mä en lue ohjeita kunnolla, koska 10 pipoa kohta tehty eikä ongelmia ole ollut ;) Oikein kun tavasin, niin tajusin mikä muita häiritsee: ** jälkeen pitäisi lukea 5o, kolmoiskavennus, 5o, lisäys. Kerros alkaa aina sillä oikealla, lisäyksellä, ja päättyy 5o, lisäys. Eli se lisäyksien välillä oleva silmukka on kerroksen ensimmäinen silmukka. Jos sitä ei "näe" ja lisää väärään kohtaan, mallikuvio alkaa haroittamaan vinoon.

Toisekseen bluebellin kohdalla lukee "Aloita mallineule (pipoon tulee 7 mallikertaa) ja toista sitä yhteensä 17 kertaa kerroksen aikana." hmm, kerroksen aikana? NOh, sitten vielä laskentaa varmaan häiritsee se, että mallikertaahan toistetaan oikeasti 6 kertaa, ja loput silmukat näkyvät tähtien ulkopuolella (kunhan saat korjattua ne ullan ohjeeseen) Olisikohan tästä apua niinalle ja anonyymille?

AnneM kirjoitti...

niin ja unohtui sanoa, että helpointa on ehkä tehdä ensin lisäykset langankierroilla niin, että siihen jää siis reikä. Mallikuvio on helmpompi hahmottaa, kuin ilman reikää tehdyt lisäykset :) Lisäksi vinkkinä voisin antaa, että helpoin tapa laskea se lisäyksen kohta ohjeen mukaisessa lisäystavassa on ottaa laskukohdaksi se kolmoiskavennuskohta.... Ja vielä kerran kiitos villapallo tuosta ihanasta ohjeesta, minä olen ihan koukussa niiden tekemiseen :D

Anonyymi kirjoitti...

Tulin kertomaan että nyt onnistuin tekemään julkaisukelpoisen näköisiä lisäyksiä. Eli neuloin kolmoiskavennuksen jälkeen viidennen ja kuudennen silmukan etu- ja takareunoista.

Pia Tuononen kirjoitti...

Jostain syystä kaikki kommentit eivät olleet tulleet minulle meiliin hyväksyttäväksi (niin kuin yleensä aina tulevat), joten siksi osa kommenteista jäi näin pitkäksi aikaa odottamaan hyväksyntää! Bloggerista vasta löytyi hyväksymättömiä kommentteja, pahoittelen asiaa, etenkin Anne, nyt korjaustekstisi näkyy!!