torstaina, syyskuuta 28, 2006

UFOja

Ei tällaisena harmaana päivänä pitäisi yrittää mitään valokuvata... Päivänvaloa sai odotella ja odotella, eikä vaan millään tuntunut päivä valkenevan. Syksyähän tämä jo on, aamut on niin pimeitä vaikka nukkuisi pidempäänkin.

Mutta on syksyssä ihanaakin: kotini viereiselle järvelle laskeutui aamuvarhaisella 13 laulujoutsenta upeasti toitotellen, 4 aikuista ja 9 ruskeanharmaata yksilöä. On tainnut poikueet onnistua hyvin, ne olivat nimittäin aivan selvästi 2 perhettä. Laulujoutsenet on niin upeita lintuja ja tuntuu, että tämänaamuinen näkykin muistutti erään unelmani toteutumisesta: saan asua sellaisessa paikassa, jossa aamulla voi havahtua laulujoutsenten huutoon järvellä (ja silti asun kaupungin keskustassa!)! Aivan ihanaa!!

Mutta sitten noihin omiin UFO:ihini. Päivä valkeni kuitenkin ja sain neuleet kuvattua:-)Tästä tulee ensimmäinen sukka siihen 5 sukkaparin tilaukseen, josta eilen mainitsin. Otin kuviomallin kirjasta Socks, socks, socks, josta varmaan tulee vielä tehtyä monet sukat. Aivan ihania malleja ja tämäkin tosi helppo ja näyttävä. Kuvio ei ehkä ihan tule ilmi vielä tuossa vaiheessaan eikä tuosta kuvakulmasta, mutta kuvaan lisää sitä sukan edistyessä.
Tämä on sitten se ruskeasta Nallesta haaveilemani palmikkopusero. Tässä on itse asiassa jo hihat tekeillä, mutta ne oli niin tylsän näköiset ettei niissä mitään nähtävää ollut. Etukappaleen palmikosta tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Neuleen malli on omanlainen, se on muotoutunut neuloessa.Eiliset Ainot pääsivät jo puikoille, mutta en nyt oikein tiedä tuleeko tästä sellaista kuin aioin. Neuletiheys on ihan oikea mikä pitääkin olla, mutta kappale tuntuu aika kapoiselta. Olisi kuitenkin kiva että poncho ihan oikeasti lämmittäisi. Neuleohjeessa ei ollut mittoja sen tarkemmin ja olen vain kuvasta päätellyt että kyllä siitä pitäisi jotenkin tarpeeksi iso tulla, mutta en ole varma. Onkohan kukaan tehnyt tällä mallilla ponchoa ja osaisi antaa tukea jatkanko tätä vai en?? Lisäksi neuleen nurja puoli on ainakin yhtä nätti kuin oikea puoli ja olenkin pohtinut pitäisikö nurjasta tehdäkin oikea puoli?!

Lisää UFOja: harmaa alpakkaneuleeni. Muuten aivan ihana mutta mietin että tuleekohan tästä liian kapea. Siksi kai jäi kaappiin marinoitumaan...
Tässä sitten kaapin perimmäisestä nurkasta "häpeäpilkku" eli vanhin keskeneräinen neuleeni! Kokonaiseen vuoteen en ole koskenutkaan tähän. Tämä on villatakin etukappale ja kyllä se periaatteessa on ihan ok, mutta se on vain niin hidasta tehdä etten millään jaksaisi. Nyt olisi Fufo-Ufo-ringille käyttöä... Saisin ehkä tämänkin valmiiksi! (nyt survon tämän takaisin kaapin pohjalle, olkoot pois silmistä etten sitä muistaisi)

Apua, olihan vielä yksi neule jonka meinasin ihan unohtaa, eli tämä!

Tuota sienineuletta lukuunottamatta UFOt on jotenkin hallittavissa eivätkä aiheuta stressiä. Välillä neulon toista, välillä neulon toista, niin kuin muutkin neulojat tekee...

Edit lisäys: tänään teemanani on se, että kun käyn neuleblogeja läpi, kommentoin jokaiseen jotain :-) Jos piipahdan blogissasi, en suinkaan tee sitä vain rutiininomaisesti, vaan ihan oikeasti kommentoin. Toistaiseksi on ollut ihan kivaa edetä blogirinkiä niin!

20 kommenttia:

Stricker kirjoitti...

Hurjan paljon ihania juttuja sinulla on kesken! Värit ovat ihan minun värejäni ja tyylikin sellainen, että voisin itsekkin kuvitella tekeväni itselleni samanlaisia. Tuo sienineule olisi kyllä ihan liian vaikea minulle :-).

Tandemi kirjoitti...

Olen kovin huono kommentoimaan, mutta nämä kuvat innoittivat kommenttilooralle jutustelemaan!

Aivan ihanaa pintaa kaikissa töissäsi! Niin tasaista ja siistiä. Ja värivalinnat kauniita :)

Nimetön kirjoitti...

Tulin heittämään vastakommentin. Upeita töitä! Millainen mallineule tuossa marjapuuronpunaisessa ponchossa on?

Pia Tuononen kirjoitti...

kylli: ponchon mallineule on tosi helppo: 1. krs: oikein 2. krs: 1 oikein, 1 s neulomatta lanka edessä, 1 oikein, 1 s neulomatta lanka edessä, jne
Noita kerroksia toistetaan. Tulee tosi jämäkkä pinta joka sopii Ainoon koska se on aika "löysä lanka".

Nimetön kirjoitti...

Tein tuolla Novitan mallilla pontsot pojille (aivan; pojille!) 7v ja 9v. Tosin pienensin leveyttä jonkin verran ja laitoin hapsut kokonaan ympäri. Tuli ihan hyvät, naperotkin tykkäsivät. Tee vain loppuun, kyllä siitä hyvä tulee.

TuuliS kirjoitti...

Täältä tulee kanssa vastakommentti, kauniita ufoja!! Aina ei jaksa eikä ehdi kommentoida, kun kahlaa blogeja läpi, vaikka päässä pyörii AAH ja IIH ja UPEAA ja joskushan ne tulee jopa ääneen lausuttua perheen kummastukseksi.

Sahrami kirjoitti...

Olen tehnyt HipHopista palapontson, sekin on "löysää" lankaa. Valmiina pontso venyy, toki osasyynä on mun käyttämä 3n5o-neulekin. Mutta uskon siis, että käytössä tuo pontso toimiikin hyvin.

Nimetön kirjoitti...

Täytyisipä itsekin pitää jonain tuollainen kommentointikierros neuleblogeissa. Liian usein tulee vain väsyneenä tai muuten vain kiireessä suihkittua läpi blogi toisensa jälkeen.

Keskeneräisten töiden näyttelyn voisin myös pistää pystyyn. Miten niitä aina välillä kertyykin kasoittain?

Pia Tuononen kirjoitti...

outi: kiitos kannustuksesta, ehkä jaksan loppuun asti:-)

Nimetön kirjoitti...

Ei mula ole tietoa mistä niitä heijastin kukkia saa vai oisko Meeenu tehny itse..

Nimetön kirjoitti...

Ihania ufoja sinulla!

Carita kirjoitti...

Palmikkopuserosi palmikko on upea!

Jenni kirjoitti...

Kivannäköinen pinta tuossa tulevassa ponchossa!

Mä olen tehnyt ponchon Teddystä yhdistäen 2 suorakaiteen muotoista kappaletta, joiden mitat on 45cmx120cm. Se ulottuu mulla kyynärpäihin asti, eli syysviileille on riittävän kokoinen, mutta jos on tarkoitettu pidettäväksi, kun asteet on lähellä pakkaslukemia, niin isompi saisi olla.

Olen käyttänyt sitä pitkähihaisen trikoopaidan kanssa vähän lämpimämpinä päivinä ja villasekoitteisen poolon kanssa viileämpinä päivinä.

Nimetön kirjoitti...

Moikka! Vastavierailulle tulin! Sienineule on aivan ihana, vaatii vaan vähän hermoja tollanen neule mutta on siltikin aivan ihana!

Lape kirjoitti...

Epäilinkin että ponchon mallina on sama kuin omissani, lahjaksi tulevissa. Uskoisin mallattuani että poncho on jopa pienelle saajalleen reiluhko... ainakin lämmin siitä tulee ;)

Tiina kirjoitti...

Kauniita neuleita tekeillä... Varsinkin sienineule on tosi upea!

Tuulia kirjoitti...

Mieki voisin pitää tuommoisen kommenttipäivän joku kerta, hieno idea :)

Niin, ja kiitos vierailusta. Suosittelen kerijää lämpimästi, en enää ikinä kerisi käsin. Ihmeen pitkään vitkuttelin, vaikka tuota näppärämpää kapinetta ei oikeen ole :) Pukille siis toiveita kirjoittelemaan, vyyhdinpuut laitan minäkin listaan :)

koukuttaja kirjoitti...

Oi, aivan kertakaikkisen ihania neuleita. Erityinen suosikkini on tuo puolukanvärinen lanka, siitä tulee varmasti tosi kauniit sukat.

hanna_h kirjoitti...

Hei! Tulin blogivastavierailulle :) Kuvagalleriaasi oli kiva katsella. Se on tosiaan kätevää katsoa kuvia liukuvana streaminä ja neuloa samalla, voittaa television tuijottamisen ;)

Nimetön kirjoitti...

Heippa! Jumituin Sinikan blogiin odotellessani että pääsen viemään kuopusta kerhoon, ja sieltä huomasin että olit kysellyt heijastavista kukkasista. Eli ovat Helmeriinan tuotantoa, toisin sanoen olen ne itse tehnyt ja niitä saa tuolta minun yrityksestäni =)