maanantaina, syyskuuta 04, 2006

Samoksen muodonmuutos

Jos kaikki keskeneräiset neuletyöt on sellaisia, jotka alkavat vaivata mieltä ja keskeyttävät ajatuksen aina silloin kun on luomassa silmukoita johonkin uuteen, niin aivan varmasti vielä pahempaa aiheuttavat ne neuleet, jotka ovat jo valmiita mutta tietää aivan varmasti että niille pitäisi tehdä jotakin, koska muuten ne neuleet eivät ikinä pääse oikeasti käyttöön. Sellaisessa neuleessa on jokin vika, joka on vain jätetty huomiotta vaikka aivan hyvin tietää että se pitäisi korjata kuntoon... On ollut vain helpompi mennä siitä mistä aita on matalin, eli tehdä työ "valmiiksi" ja siirtää neule vaatekaappiin! Sellaiseen verrattuna keskeneräinen neule on vielä helppo juttu: voi vain vetäistä puikot irti ja keriä langan kerälle;-)

Minulla oli yksi sellainen työ ja se todella harmitti! Se oli tämä Samoksesta tehty neule, joka muuten oli aivan ihana ja mieluinen, mutta mutta... Se vetoketju! Sen ompeleminen kyllä onnistui yli odotusten, mutta jotenkin vain sain sen ommeltua niin lähelle neulosta että joka kerta kun laitoin vetoketjun kiinni tai auki, neulosta karkaili vetoketjun väliin:-( Ja hyvin tiedätte ettei sellaista neuletta haluaisi käyttää!

Neuleeni kummitteli mielessä ja tiesin että jotain pitäisi tehdä! Aavistelin lisäksi ettei se mitä pitäisi tehdä, olisi mikään ihan helppo juttu! Pitäisi irrottaa vetoketju, purkaa neulotut kaitaleet jotka olivat vetoketjun nurjalla puolella, purkaa kaulusta, tehdä nappilistat, neuloa kaulus uudelleen, kiinnittää napit... huh sentään! Tekemistä oli paljon, mutta voi ihme, sain kaiken onnistumaan ja nyt olen ihan oikeasti käyttänytkin neuletta. Siitä tuli ihan oikeasti nyt valmis eikä se enää kummittele mielessä! Siitä tuli oikeasti käyttöneule:-)

Tässä vielä uusia kuvia neuleesta:


Muutaman napin voi jättää auki ja kaulus on ihan kiva!


Kiva on näinkin!

Lopuksi vielä kiva löytö: Taito-lehtikin on aika hyvä lehti:-) Olen jotenkin aina ajatellut ettei siinä ole mitään kivaa vaikka olenkin lehden tiennyt. Mutta nyt selasin sitä ihan kunnolla ja huomasin ettei se huono lehti ole ollenkaan (tai sitten tämä numero oli vain poikkeus). Tyylikästä käsityötä ja näin houkuttelevan ihania kuvia:3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

vau siitähän tuli tosi hieno! Iso urakka kyllä. Mullakin aina jää jotain kummittelemaan kaappiin.. paha tapa. Pitäs aina heti hoitaa virheet suoriks..

Anonyymi kirjoitti...

Miksei olisi riittänyt vetoketjuompeleen purku ja uudelleenkiinnitys? Olisit päässyt paljon helpommalla.

Pia Tuononen kirjoitti...

nimettömälle kommentoijalle: siinä Samos-neuleessa oli sekin vika että kaulus ei jotenkin laskeutunut kivasti kun reunoissa oli vetoketju, siksi siis halusin kokonaan vetoketjusta eroon:-)