perjantaina, syyskuuta 29, 2006

Ajatuksia sienineuleesta

Kuvittelin, että voisin laittaa sienineuleeni takaisin marinoitumaan kaappiin ja unohtaa sen taas vuodeksi, mutta toisin kävi. Se alkoikin kummitella mielessä kun olin sitä kerran käsissäni hypistellyt. Ei tuollaista pitäisi tehdä;-)

Mietitäänpä mikä siinä nyt sitten on niin vaivalloista etten ole jaksanut sitä tehdä, olenhan kuitenkin kirjoneuleita tehnyt paljonkin.

Yksi seikka ainakin oli jossain vaiheessa esteenä neulomiselle, eli se että neuleen kuviomallit hävisivät jonnekin muuton yhteydessä. Olen siis noita sienimalleja ottanut yhdestä vanhasta SK:sta eikä mulla ollut aavistustaakaan missä lehti oli. Lehti kyllä löytyi muutama viikko sitten kaappia siivotessa eli sekin este on nyt poistunut.

Olisikohan ongelma ehkä tämä:Valtava määrä langanpäitä pääteltävänä! Sekö se hidastaa neulomista kun tietää lopussa odottavan urakan? Ei, ei se sekään ole, siihen olen tottunut eikä ajatus langanpäiden päättelystä sittenkään tunnu niin pahalta.

...mietin asiaa oikein urakalla ja tajusin että ongelma on tämä:


Monta kiloa neuleeseen käytettyjä ja mahdollisesti sopivia lankoja, kaikki vähän erisävyisiä niin että saa olla tosi tarkkana että etukappaleesta (tai itse asiassa etukappaleista, kyseessä on neuletakki) tulee samanlainen kuin takakappaleesta. Ja jos on vähänkin pilvinen sää tai neuloo sähkövalossa illalla, voi vain arvailla onko sävy oikea. Uskomatonta mutta se on todella pahin hidaste! En ole eritellyt mitä lankoja olen tähän neuleeseen käyttänyt, vaan kaikki 100 % villalangat on yhdessä... huono idea, mutta eihän sitä silloin tajunnut...

Yksi este tai hidaste neulomiselle on lisäksi se että on niin paljon neulottavaa ja tietty sitä haluaa saada valmistakin. Tiedän että sienineule on hidasta neuloa!

Nyt kun nuo seikat on selvitetty, sienineule voi olla rauhassa kaapissa marinoitumassa eikä ehkä enää kummittele;-) Odotan siis jotain kaunista kesäistä päivää (ensi vuonna...) jolloin voin kunnolla tarkastella lankojen sävyjä ja valita oikeat langat. Tai sitten yllätän teidät ja neule onkin yhtäkkiä valmis ! ;-) (enpä usko...)

Huivikatselmukseen oli tullut paljon kommentteja ja taitaa olla niin että aika tasaisesti kaikkia huiveja oli valittu parhaaksi. Ei siis mitään ylivoimaista suosikkihuivia ollut. Ja niin on minustakin, toisena hetkenä toinen miellyttää enemmän, toisena toinen. Ja niinhän se saakin olla ja huivejakin saa olla paljon!!!

Ja tänään pidän eniten tästä:

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Miten paljon floricaa menee hartiahuiviin?

Taija kirjoitti...

Laita meiliä Suurelle Käsityökerholle, mä löysin yhden "kadonneen" ohjeen kuvauksen perusteella, kun he laittoivat meilissä lehden numeron ja vuoden missä ko. ohje oli!

Taija kirjoitti...

Laita meiliä SK:hon, mä löysin "kadonneen" ohjeen, kun kuvasin heille kaipaamaani ohjetta ja he antoivat ko. lehden vuoden ja numeron.

Taija kirjoitti...

Oho, luulin, että blogger söi sen ekan viestin ja laitoin uuden... deletoi nää turhat höpinät :)

Pia Tuononen kirjoitti...

tiina: hartiahuiviin (FBS) meni lankaa 180 g ja huivin koko on niskasta alas mitattuna 66 cm eli en tehnyt juri sen kokoista kuin ohjeessa vaan vähän suuremman.