torstaina, syyskuuta 07, 2006

Nyt on koolailtu!

Tänä aamuna aloitin ensimmäiset Kool-aid-kokeiluni ja kylläpä se vei mukanaan! Oli tosi hauskaa, vaikken vielä oikein tiedäkään mitä niistä värjäyksistä oikein tuli. Mallitilkut kertovat sitten enemmän!

Tässä aloitusasetelmani:Olin laittanut langat vyyhdille (kotoa löytyi sittenkin tähän kokeiluerään sopivia lankoja, ostan lisää valkoisia jos langat on käyttökelpoisia), ja kerännyt tarvittavat tarvikkeet esille. Apteekista ostin monenlaisia ja -kokoisia truuttia, mutta parhaimmaksi huomasin tuon ilmaisen (eli kuvassa sininen) truutan, joka oli muita pidempi. Vaaka on kuvassa siksi että halusin punnita paljonko missäkin vyyhdissä on lankaa.


Tässä eräs kokeilu. Väreinä Orange ja Strawberry. Truuttasin pisteinä värit.


Tästä tuli vähän sekalainen sotku. Saa nähdä mitä se on neulottuna! Tuli vähän tunkkaisen näköinen väritys. Värit Strawberry, Ice blue raspberry lemonade ja Lemon-Lime.


Punaisen ja vihreän yhdistelmä näyttää ainakin vyyhdillä hyvältä. Värit Strawberry ja Lemon-Lime.Kun vyyhdit oli käyneet mikrokäsittelyn, laitoin ne roikkumaan hanan varteen, tässä on jo useampi värierä jäähtymässä.Tässä punavihreä vyyhti huuhtoutumassa. Tämä näyttää jotenkin kivalta. Värit Strawberry ja Lemon-Lime.Tässä koko satsi! Nyt langat on huuhdeltu (yhtään ei näyttänyt lähtevän väriä) ja ovat parvekkeella kuivumassa. Kiva että on niin aurinkoinen ilma, langat kuivuu nopsammin:-)

Huomenna mallitilkkuilemaan:-)

Edit:

Väripurkkeihin oli jäänyt ihan vähän väriä ja keksin täyttää ne vedellä kokonaan (eli neste oli tosi laimeaa). Upotin vyyhdin molemmat päät noihin purkkeihin: toinen punaiseen ja toinen vihreään. Tuli ihan voimakkaan oloinen väri sitenkin. Eikä huuhtelussa edes haalistunut ollenkaan. Kannattaa siis käyttää liemet viimeiseen pisaraan saakka!Vielä yksi vinkki. En tiedä miten muut vyyhtii langat mutta minä keksin vasta nyt että näin helposti ja ennen kaikkea nopeasti langan saa vyyhdille (siis samaan tapaan kuin johtoja kelataan vyyhdiksi). Värjäyksen loppuvaiheessa kun langat loppui ja väriä vielä oli jäljellä, niin muutamassa minuutissa sai uusia vyyhtejä. Olen aina ennen vyyhtinyt jonkun telineen/huonekalun ympärille ja se on ollut vielä hitaampaa kuin laittaa vyyhti kerälle. Näin siis minä vyyhdin nykyisin, ehkä muutkin kaikki tekeekin noin, minä vain keksin tämän vasta nyt;-)

2 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

noin minäkin vyyhteän käsin, loppua kohti vyyhti vain aina lyhenee ja kiristyy:). mies on luvannut tehdä niddynoddyn minulle

Ziina kirjoitti...

noin minäkin vyyhteän käsin, loppua kohti vyyhti vain aina lyhenee ja kiristyy:). mies on luvannut tehdä niddynoddyn minulle