maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Huiveja ja poroja pesukoneessa

Huovutusta olkaapa hyvät:-) Kuvat kertovat:Punavalkoinen huivi odottaa kääriytymistä ja koneeseen laittoa.
Valmis punahuivi. Pohjaristikkona on Alafoss Lopia ja punaiset läiskät huovutusvillaa (sitä jota myydään neulahuovutukseen) . Hyvin onnistunut tulos, eli huivi pysyy hyvin koossa ja väriyhdistelmä on kiva. Tämä ristikko on tarpeeksi vahva pitämään huivin koossa. Jännää että vaikka punaiset huovutusvillat näyttävät olevan ihan irrallaan huivin päällä, ne on ihan kunnolla huovuttuneet lankoihin kiinni!Lilahuivi ennen pesukoneeseen laittoa....ja valmiina. Ristikkona on hahtuvalankaa kaksinkertaisena ja violetit pallot myös 2-kertaista hahtuvalankaa. Valkoiset keskustat palloissa on Alafoss Lopia. Mukana myös huovutusvillaa huivin päissä. Hahtuvaristikko ei ole niin vahvaa kuin jos sen tekee langasta (kuten edellä) mutta riittävä kyllä jos haluaa hauraan tuntuisen huivin joka kuitenkin pysyy koossa. Siis tämäkin pysyy koossa muttei ole niin vahva kuin lankaristikko;-)

Molempiin huiveihin olen tyytyväinen ja nyt voin taas jatkaa tätä käsityön lajia:-) Pari huivia voisi taas tehdä lähipäivinä, kaapeissa on kertyneenä sopivia huovuttuvia langanjämiä!

Huovutin myös poron!Virkkasin sen Novita Syksy 2006-ohjeella Alafoss Lopista. Porosta tuli aika iso koska lanka on paksua. Pesukoneessa sille ei tapahtunut kovin paljon mitään, silmukat erottuvat vielä mutta olemus on utuisempi. Olen tyytyväinen tuohon sillä varmaankin käytän poron johonkin somisteeksi eli se varmaan päätyy vielä kerran pesukoneeseen huovuttumaan. Pääasia oli se ettei poro tullut yhtenä myttyränä koneesta, mitä todella pelkäsin!! Hahtuvasta jos pystyisi virkkaamaan, voisi tulla myös aika kiva. Mahdollisesti sitäkin kokeilen:-)

Huomenna lisää itse neulomuksista, Icaruskin on loppusuoralla!

8 kommenttia:

Pikku- Kettu kirjoitti...

Voi kun tuo poro on hauska! :)

Susanna kirjoitti...

Kivoja huiveja! Vapaalankahuovutus on kyllä mukavaa, lastenkin kanssa.

Toi poro on magee, niitähän vois laittaa vaikka joulu/pakettikortteihin. Oon miettinyt, että voisko tuollaisen lituskan jutun myttyynmenemisen estää niin, että ompelis sen harsinpistoilla kiinni vaikka tyynyliinan sisään tms. Mutten ole jaksanut kokeilla... Tosin aika kivastihan nuo on kaikki tulleet koneesta ulos.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanasti onnistuneet nuo sinun huivisi, tosi kauniita.

Taija kirjoitti...

Kauniita ja naisellisia huiveja!

mullakin vapaalankahuovutus on ajankohtaista! Eilen tein kolmiohuivin hahtuvalangasta ja huopasesta ja villasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita huiveja sait aikaiseksi! Poro on kiva!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania!!!!

KirsiJ kirjoitti...

Todella jännä tapa tehdä huivi! En osaisi.

koukuttaja kirjoitti...

Upeita huiveja! Onko tuossa huovuttelussa jotain sellaista, mitä asiasta mitään tietämättömän pitäisi tietää ennen kokeilua? Ja kiitos vielä viimeisestä ;D