tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Ikkunallani kasvaa satumetsä

Ikkunat on nyt pesty (tosin vain tämä mihin oli tulossa koristeet, muut ikkunathan ehtii pestä myöhemminkin... ;-)) ja koristeet on paikallaan! Olen aika tyytyväinen siitä, miten nätti ikkunasta tuli:-) Tässä eka kuva, pohjalla on siis melkein joka kohdassa pallerojäkälää, mustikanvarpuja, puolukanvarpuja ja vähän katajaakin. Keräsin jäkälät sellaisesta paikasta jossa tuuli oli kaatanut mäntyjä eli maa oli noussut isolta alueelta puun juurien mukana, päättelin että sellaisesta jäkälän keruusta ei olisi niin paljon haittaa.

Muutaman puolukanvarvun alle laitoin askartelu-kärpässienikoristeitakin (ihan pieniä, pieniä...) kun ne tuntuivat sopivan siihen ja siitä tuli vähän väriä kokonaisuuteen. Mukana on myös muutama joskus rannalta kerätty isompi kivi, jotka myös mielestäni sopivat tuohon.Joku mainitsikin kommenteissa että ennen vanhaan jäkäliä laitettiin vetämään kosteutta ikkunan välistä ja olin kyllä tietoinen tuosta ja huomasin silloin kun itse sitä ekaa kertaa kokeilin, että se todellakin toimii. Silloin ei kosteutta ollut ikkunan välissä:-)


Tässä vielä kuva vähän kauempaa:Kasvivärjäystäkin on tehty ihan vähäsen. Tein eilen pienen koevärjäyksen: laitoin pienen ämpärillisen marja-aroniaa kattilaan kiehumaan (kiehui varmaan 2 tuntia) ja heitin sitten siihen yhden 7 veikka-vyyhdin. Tuli vähän erilainen väri kuin mitä väriliemi oli, mutta itse asiassa aika kaunis! Sävyssä on punertavaa, mutta myös jollain lailla violettiakin vaikka ensin se näyttää ruskealta. Vaikea sanoa oikein minkä värinen lanka on!! Mutta sopii hyvin muiden kasvivärien kanssa:-)Jonkun aiemman postauksen kommenteissa joku kyseli palmikoiden neulomisesta ilman palmikopuikkoja ja olen ihan unohtanut mainita siitä mitään, vaikka tarkoitus oli! Netistä en ole löytänyt oikein siihen ohjetta niin että voisin linkittää, olen jotenkin itse vain miettinyt miten se sujuisi. Minun menetelmäni ei sovi kuin korkeintaan 2 silmukan kiertämiseen johonkin suuntaan, eli isommat palmikot teen kyllä palmikkopuikolla. Voin jossain vaiheessa tehdä mallitilkun, jotta saa kuvaakin mukaan, mutta neulon vain niin että jos palmikko kiertyy oikealle, koukkaan puikolle silmukoita etukautta ja sitten neulon ne silmukat mitkä jää siihen väliin. Ja taas jos palmikko kiertyy vasemmalle, neulon silmukoiden takaa ensin ja sitten ne väliin jäävät. Tuosta ei ehkä saanut selvää (?), mutta kuvaa on tulossa jos joku haluaa selvennystä asiaan:-)?


Urban Aran
Urban ei ole edennyt mihinkään suuntaan:-/ Kotona ei printteri toimi (tai siis mustekasetti on loppu) ja mies lupasi töissä tulostaa ohjeen, mutta arvatkaa muistiko... No, ei sillä nyt oikeasti niin kauhea kiire olekaan, sillä yritän ahkeroida niiden tilausboleroiden kanssa. Hihoissa alkaa jo pyöriö, niin että huomenna kappaleet varmaan pääsee jo pingotukseen.


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniisti olet koristellut ikkunasi! Ja mitkä maisemat siellä onkaan!

Voi kun joku yhtä taitava somistaja kävisi koristelemassa minunkin kaupunkikotini ikkunat ;)
Ei täällä ole järvi- tai merimaisemaa, mutta onneksi näkyy kauniita puutaloja pieniruutuisine ikkunoineen :O

Minä se muuten taannoin kyselin siitä palmikoiden neulomisesta ilman apupuikkoa. Löysin aiheesta kuvalliset ohjeet mainiosta Ulla-lehdestä, jonka kymppinumero on aivan huippu :D Ko. ohjeet löytyvät osoitteesta:
http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_palmikko.html

Että pitää seuraavassa palmikkoprojektissa kokeilla tätä ohjesivua, jos palmikot ovat ohjeen soveltamiseen tarpeeksi kapeita.

Pia Tuononen kirjoitti...

stella: niinpä, Ullassahan olikin hyvät kuvalliset ohjeet!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tässä pari linkkiä koskien palmikoiden neulomista ilman palmikkopuikkoa: http://wendyknits.net/knit/cablelesson.htm ja http://www.grumperina.com/cables.htm

Katja

Anonyymi kirjoitti...

Oih kuinka suloinen ikkunanväli. Ja nuo maisemat! Missä ihmeessä on noin kaunista?

Marsvin

Anonyymi kirjoitti...

Kai sait maanomistajalta luvan jäkälänkeruuseesi? Ihan tiedoksi vaan, että oli paikka millainen tahansa, maanomistajalta täytyy aina saada lupa keräämiseen!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis ikkunakoristelu! Ja mitkä maisemat!

Pia Tuononen kirjoitti...

anonyymille tiedoksi että jäkälät on kerätty kuten sanoin, kaatuneen puun juurelta (eli maa oli jo irronnut puiden juurien mukana), lisäksi alue on kokonaan merkitty/kaavoitettu asuinalueeksi eli maaperää oli rikottu suurilla metsäkoneilla ja puita oli myös kaadettu! Tuskin minun jäkälänkeruuni sellaista vahinkoa saa aikaan mitä metsäkoneet oli tehneet jo ennen minua! Paikka oli jo valmiksi "tuhottu".

satumh kirjoitti...

kaunista! ja ihanat maisematkin näkyy ikkunasta olevan. :)

Marja Kyy kirjoitti...

Minäkin värjäsin juuri aronialla lankaa, ja sain upeaa, raikasta kanervanpunaa. En ole ehtinyt vielä polkata sitä näytille, mutta teen sen jahka saan vielä pari vyyhtiä viruteltua väriliemissä.

Kiitos muuten Ullan kasvivärjäysartikkelista!