tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Uusi Ulla


Kaikki ovat varmasti jo huomanneet uuden Ullan ja minun ohjeitani on Amor-pitsihuivin ohje sekä artikkeli kasvivärjäyksestä. Tosin kasvivärjäyksestä puuttuvat vielä kuvat (ei minun takiani...), mutta ne ovat tulossa kuulemma niin pian kuin mahdollista. Mutta kaiken kaikkiaan uusi Ulla on hieno ja täynnä upeita ohjeita, valinnavaraa on paljon:-)Vaikka teen puikot sauhuten tilaustöitä, ajatukset vetää jo omiin neulomuksiin ja ajattelinkin seuraavasta omasta neuleprojektista kirjoittaa vähän tarkemmin, otan sen siis lähempään tarkasteluun ja sille tulee myös oma kategoriatunniste. Myöhemminkin on sitten kiva kun voi seurata yksittäisen neuleen koko matkan ajatuksesta lähtien aina valmistumiseen saakka. Tätä ideaahan on jo joissain blogeissa kokeiltu ja minä myös (en nyt vaan muista kenen blogeissa, joten en voi linkittää). Merkkaan jatkossa Urban Aran-tekstit niin että ne löytyy muun tekstin joukosta, eli niissä on alussa lihavoitu otsikko:-)Urban Aran

Projektini on siis Urban Aran, johon taisin ihastua heti ensisilmäyksellä. En muista tosin missä sen ekan kerran näin, mutta ajattelin heti että WoW! Ihana neule, ihana malli, ihana idea noilla lantiolla olevilla vinosti kulkevilla joustimilla. Ja muutenkin, aivan ihana, juuri sellainen jonka haluan!


Urban Araneita on tupsahdellut blogeissa ympäri maailmaa ja tajusin viime viikonloppuna ihan oikeasti että se ohje on saatava. Flickristäkin löytyi "muutama Urban";-) Ankaran googlettamisen kautta löysin tieni Patonsin sivulle mutta se ei vielä paljon auttanut, kun en löytänyt sieltä tilauskaavaketta tai mitään muutakaan mistä voisi ohjeen ostaa! Mutta blogineulojat auttoivat asiassa todella nopeasti ja nyt minulla jo on Urbanin ohje! :-)


Ja kun jotain saan päähäni, se pitää tietty saada heti! Ja se pätee neuleasioissa erityisesti - piti siis saada langat neuleeseen vaikken ehtisikään neuletta vielä aloittaa. Mutta tunne siitä, että voisin aloittaa milloin vain, olisi voimakkaampi jos minulla olisi jo langat hypisteltävinä;-)


Kävin lankakaupassa katsomassa sopivanpaksuisia lankoja, mutta jälleen kerran alkoi tuntua että Novitaa saisi paljon halvemmalla. Tiedän kyllä että muut olisi laadukkaampia, mutta silti... Kävin samalla ostoskierroksellani Anttilassakin ja kun siellä oli Isoveikat tarjouksessa, en miettinyt kauaa, sillä olen tykännyt muistakin Isoveikasta neulomistani puseroista ja takeista! Langan määrässä pelasin varman päälle sen perusteella mitä muut ovat mallista sanoneet: että se on lankasyöppö, ja ostin tummansinistä Isoveikkaa 1300 g. Pitäisi ainakin riittää!!

Seuraavaksi olisi sitten vuorossa oikean puikkokoon valinta eli mallitilkun neulominen:-)Nyt kuitenkin tilaustöiden kimppuun, jotta nekin joskus valmistuisi. Onneksi eka bolero on jo hihavaiheessa:-)
3 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Muuten tänään hoksaksin kun hain wikipediasta alunaa englanniksi sen että riidenlieko pureuttaa juuri siksi että siinä on alunaa..

en tiedä oletko ko. kasvia kokeillut,mutta olen tälle kesälle ja syksylle käyttänyt sitä pelkästään pureutteena ja hyvin on purrut.

Pia Tuononen kirjoitti...

muoriska: joo, tiedän, tosin en ole käyttänyt kun värit on purreet hyvin ilmankin alunaakin (ainakin 7 veikkaan) :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kyselit reaktiivivärjäyksestä. Kirjoittelin siitä vähän editinä oman blogini eiliseen postaukseen.