maanantaina, lokakuuta 01, 2007

Matkaneulomuksia

Lomareissun aikana sain yllättäen monta neuletilausta kun kaukaisetkin sukulaiset olivat kuulleet minun neulovan :-o Eli jouluun mennessä (no, ei niillä oikeastaan olisi deadlinea, mutta itselleni tuon päivämäärän asetin) pitäisi neuloa yhdet kämmekkäät (miesten kokoa), 2 tyttöjen boleroa n. 128 cm-kokoista ja yksi 86 cm bolero ja vielä pikku pipo, tämän tyylinen. Olen selaillut neulelehtiäni, mutta noita 128 cm- koon boleroita ei vaan paljon ole tullut vastaan, vaikka ennen minusta on tuntunut että juuri niitä on neulelehdissä ollut vaikka kuinka! Yhden löysin ja sitä ajattelin soveltaa, mutta jos joku muistaa kivoja bolero-ohjeita, niin vinkatkaapa!


Matkalla neuloin sekä ruskeaa Ruska-huivia että sukkia itselleni. Molemmat edistyivät jonkun verran, mutta varmaan toinen olisi valmistunut jo matkan aikana, jos olisin keskittynyt vain yhteen neuleeseen. No, sukat kyllä sain eilen illalla valmiiksi, Ruska-huivi vain edelleen kasvaa kokoa, haluan siitä kunnollisen kokoisen, kun kerran lankaa riittää!
Ruska-huivi vielä myttynä puikoilla;-)Kaapelisukat
Malli: oma
Lanka: Novita Jussi
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Olisin kirjoittanut tästä ohjeenkin, mutta matkalla neuloessa en jaksanut tehdä muistiinpanoja ja kärkikavennuksetkin meni miten sattuu, eli ohjeen kirjoittaminen nyt jälkikäteen olisi aika tuskallista. Teen jossain vaiheessa vaikka toiset samanlaiset niin että saan ohjeenkin paperille;-) Tykkään nimittäin näistä kovasti, sukat muotoutuu kivasti jalkaan palmikoiden ansiosta. Sukissa on tiimalasikantapää ja palmikot on tehty kokonaan ilman palmikkopuikkoa ja neulominen oli yllättävän mukavaa!:-)


Tänään käväisin pikaisesti Antilassa ostamassa tilaustyöhön harmaata 7 veikkaa, ja siellä olikin paljon tarjouslankoja, Fiestaa, Sonjaa ja Rose Mohairiakin oli jo myynnissä. Kaikki oli ihanan värisiä, mutta kun ei ollut mitään ideaa mitä niistä tekisin (ja muutenkin kaapit pursuilee lankoja), vain 2 kerää violettia Fiestaa hyppäsi mukaani. Lisäksi pari neulelehteä, joista Sabrina oli ihan uusi tuttavuus:-)


Mutta nyt takaisin puikkoihin!

P.S. Seuraavassa Ullassa on tosi paljon ja tosi upeita malleja, kansikuvaäänestys on jo käynnissä eli jäsenille mallit on jo nähtävillä:-)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Boleron mallia etsit: olen tehnyt meidän Neidille Modan 3/2006 ohjeella boleron josta on kuva blogissani http://ultsi.vuodatus.net/blog/149187
Sittemmin etukappaleen 'kulmiin' on lisätty nauhat jotta vaate pysyisi päällä. Samainen neiti on saanut myös toisenlaisen boleron josta kuva http://ultsi.vuodatus.net/blog/290949

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit palmikkosukat! Innolla odotan, jos julkaiset palmikkosukkaohjeen joskus myöhemmin ;)

Tiedätkö muuten löytyykö netistä vinkkiä tuohon palmikoiden tekoon ilman apupuikkoa?
Kävisin mielenkiinnolla kurkkaamassa vinkin, koska tykkään palmikoista, mutta tuo apupuikkoilu on välillä turhauttavaa ja hidasta :P

Anonyymi kirjoitti...

Garnstudiollakin on ainakin jotain bolero-ohjeita nuorisollekin, esim. nämä:

http://www.garnstudio.com/lang/fi/
visoppskrift.php?d_nr=s15&d_id=13

http://www.garnstudio.com/lang/fi/
visoppskrift.php?d_nr=s15&d_id=5

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin opin juuri tekemään palmikoita ilman apupuikkoa ja tosi näppärää on. Kauniit on myös sukat, itselläkin suunnitteilla palmikkosukat mutta malli vielä hakusessa ja koetilkun varassa.

Manteli kirjoitti...

Bolero-ohjeita miinäkin kaipailen! Eli pistä ihmeessä vinkkiä jos löydät jotakin ohuemmalle langalle, Tennessee yms. Tuossahan onkin jo jotakin; minä kaipailen noin 110-senttiselle!

satumh kirjoitti...

kivat sukat! ihanalta näyttää tuo langan värikin. mulla jussilangat onkin vielä kokeilematta..