maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Virkistävä viikonloppu

Viikonloppu oli ihanan virkistävä, ehdin tehdä paljon kaikkea kivaa ja myös ja etenkin käsitöihin liittyvää. Viikonlopun kädentaitokurssikin oli ja meni, mutta nyt vasta tajusin että jos aion sen kurssin tuotoksia jotenkin hyödyntää SNY-paketissa (kyllä aion!), en kerro kurssista mitään, koska paljastuisin varmaan heti. Siksi kerron kurssista tarkemmin myöhemmin;-)


Ehdin viikonloppuna myös tehdä metsäretken jonka saaliina tuli epämääräinen kasa seitikkejä, joista uskoisin ainakin muutaman olevan ihan oikeita veriseitikkejäkin (vihdoin!!). Verihelttaseitikkejäkin oli, mutta nyt keräsin kaikki sekaisin enkä viitsinyt erotella verihelttaseitikkienkään jalkoja ja lakkeja. Seuraavaksi kokeilen siis sekalaista seitikkisoppaa;-)

Koriin kertyi myös jäkäliä, varpuja ja muuta pientä nättiä, joita laitan ikkunan väliin koristeeksi. Olen kerran aiemmin koristellut ikkunan välit sillä tavalla ja se oli niin kiva koko talven. Idea on lähtöisin jo lapsuudenkodistani, jossa ikkunan välissä kasvoi "satumetsä", sammalineen, jäkälineen, käpyineen ym. Pitäähän sitä perinnettä jatkaa!! Kunhan saan keittiön ikkunan pestyä, laitan koristeet paikoilleen ja kuvaan koko komeuden. Ikkunoiden pesu on yleensä sellainen puuha joka lykkääntyy ja lykkääntyy, mutta nyt tiedän että se on tehtävä jos kerran loppuviikolla on jo luvattu ihan pakkastakin!!

Viikonlopun antimia oli myös pieni ämpärillinen marja-aroniaa, sekä nippu pajunoksia pajukurssia varten. Lisäksi ostin pienen keittolevyn, jotta voin parvekkeella keitellä väriliemiä kotonakin, ei siis tarvitse aina lähteä mökille kun haluan värjätä jotain pahanhajuista:-)

Vielä pikku vinkki värjäreille: torilla näin myyjällä sipulien vieressä ison läjän sipulinkuoria ja kysyin antaisiko/myisikö hän niitä minulle värjäykseen ja sain niitä ison pussillisen!! Torilta tuntuu saavan helpommin ison satsin sipulinkuoria kuin kaupasta:-)

Neulonutkin olen, mutta vain niitä tilaustöitä, eli ei niissä vielä ole oikein mitään nähtävää...

Vielä utelu Urban Aranin neulojille: mitä lankaa käytitte??

Novitaklubin sivuilla oli jo muuten Talvi-numeron mallit nähtävillä (kilpailuosiossa) ja siellä luki että uusi Novita-lehti ilmestyy 12.10 :-) ... tosin malleista ei kyllä mikään näyttänyt kiinnostavalta, saa nyt nähdä kun näkee samat mallit lehden sivuilla...

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kiitos linkkivinkistä, heti kävin kurkistamassa! :) En jaksanut klikkailla kuvia isommiksi joten vaikea sanoa, mutta luulisin että ainakin 1-2 kivaa mallia siellä on. Ja näköjään sukat ja jussi on in...

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö muuten miksi ennen on laitettu jäkälää ja sammalta ikkunoiden väliin? Sitä on ollut siellä siksi, että kun kosteus tiivistyy ikkunoiden väliin niin sammalet ja jäkälät imevät sen itseensä ja ikkunasta näkee läpi:) Kaunista ja käytännöllistä siis. Tein muuten Ruska sormikkaiden ohjeella itselleni sormikkaat. Oli hyvä ohje.

Anonyymi kirjoitti...

Aamuteeveestä juuri tajusin saman pakkasasian ja mulla on vielä tulppaaninsipulit kaupassa ;)

Ikkunoidenpesua ja verihelttaseitikkien keittelyä on täälläkin ohjelmassa. Veriseitikit on jo keitelty. Eikös ne pakkasenpuraisemat seitikit ole sitten hyvää materiaalia, jos sellaisia vielä jostain löytää?