maanantaina, lokakuuta 01, 2007

Koliviikko takana!

Ihana lomaviikko Kolilla on taas takana! Ei olisi millään malttanut lähteä pois, niin ihanaa oli ulkoilla ja nauttia syksystä oikein kunnolla. Säätkin suosi meitä ja joinakin päivinä oli jopa kesäisen lämmintä, ampiaisetkin oli heränneet horroksestaan ja tuntui ihan kesältä! Tosin hirvikärpäsiäkin oli runsaasti paikka paikoin, mutta onneksi kunnon varusteet auttaa niihinkin:-)

Tässä perinteinen turistikuva Kolin laelta:
Ja pitihän minunkin päästä kuvaan:Maisemat oli kyllä uskomattoman kauniita!Tässä tuttu Järnefeltin ("Syysmaisema Pielisjärveltä") maisema:


Pielisen rantaa

Maaruskaa mustikan varvuissa


Paljon tuli käveltyä myös ihanilla mäntykankailla ja viimeisenä lomapäivänä aloin katsella tarkemmin maastoa ja sieltähän alkoi löytyä verihelttaseitikkejä oikein urakalla! Keräsin pari pussillista mukaan (jalat ja lakit eri pusseihin) ja kiidätin ne heti kotona pakastimeen, onneksi niissä ei haittaa vaikka vähän "lötsähtävät", väri ei siitä pahene. Vielä olisi siis luvassa seitikkivärjäystäkin. Suomuorakkaitakin olisi ollut mutta ne oli liian tuoreita, eli en niitä sitten alkanut keräillä, vaan keskityin seitikkeihin.


Itselle piti pieniä tuliaisiakin ostaa, kun osuin sopivasti sellaiseen putiikkiin (Karelia Shop), jossa myytiin kasiväreillä värjättyjä lankoja. Eli pari pikku kerää lähti mukaani:

Mutta kotona odottikin SNY:n paketti, kuten hän jo ennen matkalle lähtöäni "uhkailikin":-) Tässä pikaisesti revitty paketin sisältö (ei SNY:n paketteja voi avata hitaasti...). Tällä kertaa teemana oli "raining cats and dogs" eikä olisi paketin hakureissu voinut osua sopivampaan päivään kuin mitä tämä maanantaiaamu oli! Olin juuri vienyt naperon naperokerhoon ja raju sadekuuro yllätti meidät ja olin ihan kuin uitettu koira kun tulin paketin kanssa kotiin! Ihan nauratti miten SNY osasikin valita teemansa:-)


Paketti siis sisälsi tosi söpön käsintehdyn koiran, kerän sinistä Loftia, Kissanpäivät-teetä (ihanaa vihreää teetä, juuri kun päätin matkani aikana luopua mustasta teestä kokonaan ja siirtyä vihreään teeheen ja yrttiteehen!!) ja ihana valkosuklainen koira jota ei millään raaskisi syödä... ;-) Kiitos SNY, osasit taas keksiä niin hauskan teeman, ja tietty paketissa oli edelleen tuo Salaisen Neuleystävän Sanomat:-)


Neuleasiat jää nyt seuraavaan kertaan eli huomiseen, sillä muuten tästä tulee liian pitkä postaus, tosin aika vähän tuli lomalla sitten loppujen lopuksi neulottua, oli niin hyvät säät että ulkoiltiin niin paljon että illalla oli ihan naattipoikki olo;-)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia kauniista maisemista. Itse olen samoillut useissa metsissä, useita tunteja, mutta sopivaa mäntykangasta, josta löytyisi verihelttaseitikkejä ei ole vielä löytynyt. Mielenkiinnolla odotan verihelttaseitikkikokeilujasi

Anonyymi kirjoitti...

No samaisessa paikassa oltiin mekin (tosin vain yksi viikonloppu) ja samoja lankoja tuli ostettua :) Ollaankohan sitä seuraavanakin vuonna Kolilla samoihin aikoihin... Meitä harmitti niin sunnuntaina lähteä kotiin, kun keli oli niin mahdottoman hieno. Ensi vuonna sitten ollaankin koko viikko.

Anonyymi kirjoitti...

Iloinen kiitos vierailusta blogissani! Oli hienoa kuulla, että Lappi on valloittanut sinunkin sydämen.

Oli myös mielenkiintoista lukea mukava matkakertomuksesi Kolilta. Luin sitä erityisen mielenkiinnolla, koska olen itsekin käynyt Kolilla; tosin talviaikaan.

Kolikuvasi olivat upeita =) Olit hauskasti bongannut myös Järnefeltin maiseman; miten onnistuitkaan sen löytämään maisemasta :D

satumh kirjoitti...

ihania luontokuvia!

Anonyymi kirjoitti...

On ne hienoja nuo Suomen kansallismaisemat. Kolille pitää joskus päästä. Viime kesänä oli hilkulla..Savonlinnasta oli tarkoitus jatkaa Kolille, mutta sääennustus saikin meidät muuttamaan suuntaa ja ajeltiinkin Kuopioon.

Sulla on tosi kauniita ja hyvin tehtyjä neulomuksia täällä. Taidan lisätä blogisi suosikkeihin.