keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Bolerotarve

Osaisiko joku suositella kivan nopean pitsiboleron ohjetta? Tarvitsisin isommille synttärijuhlille kivan bolerotyyppisen neuleen, joka voisi olla esim. mohairista eli olisi sellainen ilmavan keveä. Se pitäisi myös olla aika nopeatekoinen kun synttärit on helmikuussa (tietty se on musta itsestä kiinni kuinka nopeasti sitä neulon...). Muistelen nähneeni malleja vaikka missä mutta nyt en löydä yhtään sopivaa! Katsoin jo kaikki omistamani Voguet ja IK:t läpi ja parin vuoden Modat/Novitat. Netistäkään ei ole osunut silmään sopivaa. Siis jos joku tietää kivan malli, vinkatkaapa!

9 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

No siskolleni tein viime syyskuussa boleron samoksesta tämmöisellä ohjeella: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=62184.0

Se oli nopeatekoinen, jopa mulle. Vähän tietenkin sovelsin, ja voihan sitä soveltaa lisää; pitsimallineule ja ehkä vähän tuota kaulusta jotenkin, ettei rullaannu.

Pikku- Kettu kirjoitti...

Garnstudion ohjesivuilta löytyy ainakin monta erilaista ohjetta hakusanalla "bolero". Kaikki löytyvät ohjeet eivät kyllä ole boleroita, mutta muutama kiva löytyy.

Tämä on oma lempparini (tosin jos itse tekisin, neuloisin varmaankin pitkät hihat):
http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=95&d_id=17

katjaii kirjoitti...

Moi!
Mäkin oon jonkun aikaa etsinyt, mutta jos sä näät samanlaisen boleron mielessäs kun minä, niin en ainakaan löytänyt JUST sellaista ohjetta. :( Eikös ollut lohduttava kommentti?!?!? ;)
Nyt on mallineule tiedossa yhdestä kirjasta ja jostain Novitan mallista taisin suunnitella ottavani mittoja, mutta se tulee olemaan varmaan aika pitkä projekti... (ja tietysti ne lehdet ja kirja on vielä tuolla etelässä joululoman jäljiltä, en ottanut Jypiin tullessa mukaan 1,5 viikkoa sitten)

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi Ysoldan cloud bolero osoitteessa: http://yarnforwardmagazine.co.uk/cloudbolero.htm

parempi kuva Ysoldan blogissa, ohjeita sivulla http://ysolda.me.uk/wordpress/index.php/patterns

Anonyymi kirjoitti...

http://knitty.com/ISSUEspring05/PATTido.html

En tiedä kuinka nopea töinen tämä on mutta kaunis ja on menossa itselleni puikoille jotta saan serkun häihin olkapäille jotakin. :)

ihanasonja kirjoitti...

Olisin ehdottanut myös tuota edellisen kommentin i do - boleroa. Löysin itse suuresta käsityöstä 10/2006 numerosta neulotun pitsisen mohair boleron ohjeen, jonka aion myös itse toteuttaa. Jos sulta ei löydy lehteä voin laittaa kuvan sähköpostilla jos oot kiinnostunut näkemään mallin.

Marja Kyy kirjoitti...

^Tuota SK:n (10/2006) pitsiboleroa olen minäkin ihaillut ja olisin ehdottanutkin, ellei sonja olisi ehtinyt ensin. :)

juuli kirjoitti...

Virkkaa salomonin solmuista kaitale, joka ulottuu käsivarren puolivälistä toiseen, leveydeltään väljästi käsivarsien yli menevä. Kun se on valmis, kudo resoria kädensuut ja kaulusviritelmä. tein viime vuonna langasta, johon olin kiepauttanut säikeen mohairia ja säikeen puuvillalankaa, siitä tuli ilmava ja lämmin.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kiitos tosi hyvistä bolero-linkeistä! Tuo SK:n malli on kaikista lähinnä sitä mitä ajattelin, se on tosi upea! Nyt vain on vielä päätettävä mikä noista on paras ja mikä on lankavalinta:-)