keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Slipoveri ja neulesuunnittelua

Slipoverin kanssa meinasi eilen tulla ongelmia kaula-aukon kanssa, mutta ihan pipariksi tekele ei onneksi mennytkään ... olin kyllä jo ottamassa saksia esiin...! Kaula-aukosta meinasi siis tulla liian pieni ja meinasin tehdä norjalaistyylisen leikkauksen, mutta virkattu reuna pelastikin tilanteen:-) Slipoverissa on kyllä olalla napit, mutta silti aukko tuntui liian pieneltä. Nyt siinä on v-aukko (mikä ei ihan hyvin kuvassa erotu).

Nappeja en ole vielä hankkinut/etsinyt varastoistani, mutta kuvassa oleva slipoveri on muuten valmis.Kirjoneuleslipoveri, 1-v koko

Malli: oma
Lanka: Novita Wool, 100g + vähän valkoista Nallea
Puikot: 3 mm
Muuta: valokuvassa neule näyttää jokseenkin ruskealta mutta oikeasti se on tumma violetti

Keskeneräisten pino sen kun pienenee ja nyt teen viimeistelyjä kissapipoon. Sekin valmistunee tänään. Tässähän on ihan pakko saada jotain uutta alulle;-)

Katselin vähän lankavarastojani, sillä olisi ihan kiva tehdä jotain sieltä eikä heti sännätä lankakauppaan. Siellä oli messuilta ostetut Boston-langat ja olen yrittänyt miettiä mihin ne riittää ja se onkin muodostunut ongelmaksi. Vaikka yleensä osaan käyttää Googlea ja löydän helposti tarvitsemani jutut, mutta tuolle langalle en ole onnistunut löytämään ohjeita. Aina tulee vain linkkejä ebayhin jne. Tietäisikö kukaan mitään hyvää ohjetta ko. langalle - mitä tahansa että vähän tietäisi miten lankaa kuluu? Uskaltaako edes yhtään palmikkoja tehdä vai onko tyydyttävä sileään pintaan kun lankaa on 600 g? Muistan että Modassa on joskus ollut ko. langalle ohjeita, mutta eihän niitä kaikkia jaksa selata läpi... eli jos joku muistaa jonkun Modan numeron missä olisi ohje, niin olisi kiva! Siis ihan mikä tahansa ohje naisen neuleeseen:-)

3 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Tykkään kovasti tuosta slipoverista. Ehkä siksi, että tein joskus samasta langasta kaverin 1-vuotiaalle vauvalle samanlaisen. Eteen tuli vain yksi iso tähtikuvio vaaleanbeigellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään selailin jo aiemmin noita vanhempia käsityölehtiäni, ja ajattelin ettei kaipailemasi ohje kovin kaukana voi olla. Läpikävin uudelleen. Löysin äkkiseltään yhden lehden jossa parikin neuletta naiselle Boston-langasta. Moda 6/2004. Useammissa lehdissä oli sitten lasten neuleita Bostonista. Nopeiten löysi kun katseli sivua "tämän lehden malleissa käytetyt langat", jos sieltä Bostonin bongasin niin selailin lehdet tarkemmin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

googletin minäkin huvikseni ja löysin tällaisen slipoveri&pipo-setin (en osaa lyhentää linkkiä, sori): http://www.bonobowear.nl/parusse/assets/s2dmain.html?http://www.bonobowear.nl/parusse/100000971d1033501/dames/100000982a14c4908/100000982b0cf0a1d.html

Lisäksi muutamalla sivulla oli tieto, että naisten "peruspaitaan" kokoon 40 (saksal.) kuluisi juuri tuo 600 g lankaa. Tosin ehkä tämän tason tietoa saitkin jo vyötteestä.

terveisin Johanna