maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Ohuita ja paksuja lankoja

Vaikka on vasta vuoden eka päivä, minulla on ilo esitellä jo kaksi tänä vuonna valmistunutta neuletta (tosin ne on aloitettu viime vuoden puolella, mutta kuitenkin...) :-)

Ensinnäkin, sain välipäivinä hankittua tarpeeksi isot puikot pampulalankaa varten ja huivi valmistui lähes silmänräpäyksessä - ja siitä tuli todella ihanan pampulainen. Tässä huivi joulutunnelmissa:Pampulahuivi

Malli: ainaoikein-neulosta, 8 s
Lanka: Lankatavaratalon Pampulalanka, joulunpunainen
Puikot: 15 mm
Muuta: tämä lanka tosiaan vaatii 15 mm puikot, pienemmillä tuli liian tönkkö, kuten eräs kommentoija mainitsi tuolla aiemmassa postauksessa.
Tässä pampulat näkyvät vielä paremmin ja punainen on myös luonnonvalossa lähimpänä oikeaa.

Kiva huivi, mutta kyllä nuo 15 mm puikot jäävät varmaan aika vähälle käytölle - harmi sinänsä kun niiden hinta oli melkein 10 euroa ja sitten niillä tehtiin yksi huivi... No, mutta kaikkea on kokeiltava;-)

Toinen valmistunut on neulottu pitsiliina, jota aloittelin välipäivinä:Heidi-pitsiliina

Malli: kirjasta Knitted Lace
Lanka: Lidlistä aikoinaan ostettu halpisvirkkauslanka
Puikot: 2 mm
Muuta: ihana malli, helppo seurata ja silti lopputulos on näyttävä!

3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

vau pikkusen oot nopea! Etenkin tuo pikkuliinan nopea valmistuminen aiheuttaa suurta ihailua tältä suunnalta :D

Tee 15mm puikkoihin koristeet siihen kärkeen missä on se stoppari, ja sitten voit käyttää niitä kukan tukikeppeinä. Hätätilanteessa voit sitten tempaista puikot käyttöön, jos satut tarvitsemaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis liina!

Anonyymi kirjoitti...

Nuo halot kyllä huijaavat pahasti sellaista joka ei oo aiemmin niillä kutonut. Vai ovatko helpommat käsitellä, jos lankakin on jämerämpää?
Nimimerkillä 'ostin puikot ja kuvittelin tekeväni niillä ohuesta mohairista illassa huivin'. Siitä taitaa nyt olla jotain viis vuotta...:-)