maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Monenmoista

Viikonloppuna ufot (UFO=unfinished object) lisääntyivät huomattavasti, mutta esittelen niitä tarkemmin kuvienkin kera kunhan ne hieman vielä edistyvät, ellei peräti valmistuvat;-) Uusien ufojen muodostuminen johtuu lähinnä siitä, että alkoi ihan harmittaa kun ei ollut joka tilanteeseen sopivaa neuletta, ja sitten tietty juuri kun olin saanut muutaman kerroksen neulottua uutta työtä, tuli pari tilaustyötä - ja nehän on aloitettava heti, etenkin jos lankakin löytyy omista varastoista. Niinhän sitä ufoja taas löytyy joka huoneesta ja olohuoneesta enemmänkin...

Listattuna keskeneräiset näyttää tältä:

- perussukat Austermann Stepistä (helppo, tv-neuleeksi sopiva)
- palmikkoneuletakki Isoveikasta (samoin helppo aivoton neule, vaikka onkin palmikkoa)
- Ruskahuivi Dropsin Alpakasta(JYV-lahjana saatu lanka) (ei ihan tv-neule mutta ohjelappusia ei tarvitse kun on oma ohje)
- Mystery Shawl 1 Floricasta, (keskittymistä vaativa)Susannalla oli niin ihana valmistunut Mystery että oli ihan pakko aloittaa!
- palmikkoneule Samoksesta (niin alussa etten ole varma onko vaativa kun suunnittelen mallin samalla kun neulon)
- neulottu pitsiliina virkkauslangasta (todella keskittymistä vaativa, vaatii kahta kättä, kahta silmää ja vielä hiljaisuuttakin;-))

Valmiitakin neulomuksia tuli viikonlopun aikana. Toinen niistä oli tilaustyö (eli samanlainen pampulahuivi minkä tein itsellenikin):Pampulahuivi

Malli: peruskaulaliina, ainaoikeaa, 8 s
Lanka: Pampulalanka 200 g
Puikot: 15 mm


Ja toinen on naperon Samos-takki, joka sai vihdoin koristeensa! Napit tosin vielä puuttuvat joten siksi en kuvaa neuletta ihan kokonaan. Mietin vielä tuleeko siihen vihreät napit vai valkoiset, mitä mieltä olette? Sekin tietty vaikuttaa onko nappikaupassa sopivan vihreitä nappeja, sillä ne on oltava juuri oikeaa sävyä, muuten se ei näytä hyvältä.
*** Vielä tilannekuvia lapasten ihmettelystä:Lapaset ei ole minun tekemät, vaan naperon mummon, mutta laitanpa tähän kuitenkin. Kokeilin ekaa kertaa peukalollisia lapasia naperon käsiin ja nehän olikin mieluisat! Käsiä piti käännellä ja tutkia lapasia todella kauan ja hartaasti:-) Vähän harmittaa ettei villatakki sattunut olemaan ihan kiinni, eli myös ylin nappi, olisi kuva vähän harmonisempi niin... Mutta nämä kuvaushetket tulee niin nopeasti tämänikäisen kanssa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Siis tuo Samos takki on aivan yli suloinen. Ihailin sitä itsekseni jo aiemminkin, mutta nyt nuo pikku kukkaset oikein kruunaavat koko takin. :) Jos minä päättäisin, niin laittaisin varmaan valkoiset napit... pitäisi kuitenkin nähdä livenä, miltä näyttäisi ennen kuin olisin 100% varma.