tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Neulelehtikatsaus

Nyt on lehdet selattu, tutkittu, luettu ja analysoitu:-) Novita tuntui tällä kertaa paljon paremmalta kuin Moda, tai ainakin siinä oli enemmän sellaisia neuleita, joita voisin toteuttaa ihan sellaisinaan. SK:ssa ei ollut oikeastaan mitään sellaista mikä olisi jäänyt mieleen, mutta siitä en onneksi joudu mitään maksamaan, saan sen kierrossa itselleni:-)

Mutta tarkemmin Novitasta:

Uudet langat ja värit näytti taas ihanan raikkailta syksyn ja talven värien jälkeen, kyllä niitä ainakin jotain on pakko kokeilla, vaikka Novitasta yritänkin rimpuilla eroon! Uusi siniturkoosi Jättiraita on kokeiltava. Samoin Bambut kunhan ne kauppaan tulevat. Ja ehkä tuo Cocoskin! Samoksen vihreä on nätti muttei ehkä aikuisen neuleeksi, naperolle mieluummin:-)Tuo ruskea neule ponnahti silmiin heti ja tuollaista voisin hyvin kuvitella käyttäväni ensi kesänä. Tosin en ole varma olisiko se tuon värinen, mutta malli ja kuvio on kivat.Tämä on kanssa kiva vaikka tämä on aika Novita-tyylinen. Verkko on vähän kuin pikkuponcho mutta on puserossa kiinni. Tästä tykkään!Tästä kuvasta tuli heti mieleen, että miksi en ole koskaan tehnyt neuleelle pariksi sukkia?? Tuohan näyttää hyvältä kun on neule ja sukat samaa lankaa. En ole tainnut koskaan tehdä niin, miksiköhän?! Tuo idea pitää kyllä toteuttaa:-)Nuo Huopasen uudet mallit on kivoja, retrokukat patalappuina voisi olla kokeilemisen arvoisisia. Mutta EI Huopasella vaan vaikka Fritidsgarnilla, Huopaseen en enää koske! Muuten tuossa kuvassa nuo raitalapaset on aika pieleen menneen näköiset - värit on ihan sotkuuntuneet...Vauvaneuleeseen voisikin käyttää jotain Palman loppuja tehosteeksi, eli tuollaisia lampaan tai pilven oloisia kuvioita. Tätä voisi kokeilla naperolle...Sekä Novitassa että Modassa oli kivoja vauva- ja naperomyssyjä ja tämä näytti kivalta. Tuo Woolin uusi ruskea sävy on kiva, sitä on ihan pakko kokeilla ja voisi aloittaa juuri myssystä.
Tässä Modan kivat vauvamyssyt, jotka kanssa näyttää kivoilta (ja oikeastaan näyttävät paremmin istuvan päähän kuin tuo Novitan myssy). Tuo Sublime Baby Cashmere Merino Silk-lanka on ihan uusi tuttavuus ja nimi kuulostaa siltä että se on myös kallis lanka;-) Nimestä ei taida puuttua kuin alpakka, siinä on jo kashmir, merino ja silkki... Mutta naperolle voisi investoida jotain tuollaista, sitä lankaa on ainakin mentävä kauppaan katsomaan:-)Modasta jäi mieleen ainoastaan tämä naisten neule, jonka voisin neuloa, tosin en noin kalliista langasta. Tämä neule on jotenkin herkkä ja naisellinen, tosi ihana!!

Negatiivista:

- Miksi Novitassa pitää olla perussukkien ohje? Kuinkahan moni Novitan tilaaja sellaista tarvitsee? Miksei voisi olla vaikka kärjestä ylös neulottava sukka tai jotain uutta tekniikkaa sukanneulonnassa?!
- Novitassa olisi ollut monta muutakin kivaa neuletta mutta tosi suuret v-kaula-aukot ei ole kivoja, harmi...

Ja positiivista:

- Modassa oli että Hesan Sokos on ainakin alkanut myydä taas lankoja, hieno juttu, toivottavasti muutkin Sokokset tulee perässä!
- Novitassa oli mainittu kampanjalankojen nimet: Olivia, Kolibri, Sofia ja Santorini, niitä tulee kauppoihin sitten jossain vaiheessa - kiva odotella niitä:-)
- Novita-pinssi on kiva:-)

Mitäs te muut piditte lehdistä? Muidenkin bloggaajien lehtikatsauksia odotellessa...

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin tykkäsin tuosta ylimmästä, ruskeasta jakusta, tosin haluaisin pitemmän helman. Ja samaa mieltä isoista v-aukoista. Modassa tykkäsin myös niistä dominoneulesukista - kerrankin haastetta. Kaipaisin Novitaan jotain ihanaa, herkkää, VAIKEAA pitsihuivia tms. Ei kaikkea tarvitse aina mainostaa "superhelppo"...

Anonyymi kirjoitti...

Musta taas oli hyvä, että ihan perussukan ohjekin löytyy ja vielä silleen kuvallisesti selostettuna. Pikkusisko haluaisi opetella neulomaan uudestaan ja mulla on jossain vanhassa SK:ssa vastaa ohje, mutta en sitä ole löytänyt. Modasta ja Novitasta pidin todella paljon, monta ohjetta, jotka voisi toteuttaa, jos vain aikaa olisi ja kerrankin miehillekin oli monta ohjetta. SK:sta en pitänyt, sen olenkin jo perunut, jostain syystä vaan tuli vielä, vaikka muistaakseni edellisen numeron piti olla viimeinen.

Anonyymi kirjoitti...

Novita oli kiinnostavampi kuin aikoihin ja lehdessä oli monta neuletta, jotka miellyttivät. Harmi vain, ettei Novitassa ole tajuttu pitsihuivivillitystä. Puserot alkavat jo tympiä. Minä taas pidän V-kaula-aukosta eikä kauluksen muuttaminen toisenlaiseksi ole kovin hankalaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tänne ei ole tullut Novitaa ollenkaan, Moda tuli kyllä. Modasta en löytänyt mitään kivaa, en vaikka kuinka "väkisin" yritin innostua..

Stricker kirjoitti...

Mulle tuli Moda lauantaina ja olin tosi innoissani siitä, tosi monta ohjetta, joita voisin tehdä. Ja ensimmäistä kertaa elämässäni kaivoin heti langat ja puikot esiin ja aloin kutomaan dominoneulesukkia, jotka ovat olleet listalla jo kauan, mutta nyt suomenkielisen ohjeen takia päätin aloittaa heti. Novita tulee tänne maailmalle aina pitkällä viiveellä, joten sitä vielä odotan.

Taija kirjoitti...

Mäkin tykkäsin Novitasta tälläkertaa enemmän. Oli montakin kivaa neuletta, mm. mainitsemasi paita, jossa ylhäällä on se verkko. Tykästyin myös kietaisumalliseen kukkareunaiseen neuleeseen.

Tuskin maltan odottaa bambulankojen kauppaan tuloa :)

Mä kerran jo laitoin novitalle meiliä ja pyysin harsonohuita, naisellisia isoja pitsihuivien ohjeita ja bambuisia puikkoja. Laittakaa muutkin pyyntöjä, jos monta ruinaa samaa asiaa onhan niiden pakko tehdä asialle jotain ;)

Moda oli lievähkö pettymys, mutta voihan se olla että ensi syksynä kun sitä selaa löytyy kivaakin. Nyt iski vain ne dominoneulesukat ja tuo kuvaamasi lentäjänlakki pojalle.

Jenni kirjoitti...

Mun mielestä Tampereen Sokoksella on ollut lankoja myynnissä pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti saman tyylinen maku, sillä juuri noista samoista kummastakin lehdestä minä tykkäsin. Tuon lyhyen ruskean meinaa koittaa tehdä itselleni juuri ruskeana, mutta pidempänä, jos ei nyt sitten menen malli pilalle. Muita koita tyrkyttää lähipiirilleni, jos jokua innostuisi haluamaan. Huopasmaton jo melkein sai omistajan, kunnahan tuo vihreä huopanen nyt tulisi kauppoihin.