torstaina, tammikuuta 25, 2007

"Paavalin päivänä"

"Jonsei pauka paavalina eikä kylmä kynttelinä, ei hellettä heinäaikana."

" Kun ei kylmä kynttilänä eikä pauku Paavalina, kylmää kynnet kyntäjältä."

Kylmää, kylmää, kylmää, ihanaa kun vihdoinkin tuli talvi! Välillä kyllä tuntuu, että pakkanen ihan puraisee sormenpäitä (paksuista lapasista huolimatta), mutta siltikin on ihanaa että on vihdoin oikea talvi! Ja näinhän se kuuluu ollakin, erityisesti tänään, kun on vanhan kansan sääennusteiden Paavalin päivä. Liinun innostamana kaivoin kirjahyllystäni esiin Vilkunan Vuotuisen ajantiedon ja tarkistelin että tosiaan, niinhän se oli että on hyvä juttu nämä "Paavalin pakkaset" eli kova pakkanen ja auringonpaiste. Ja alkaahan se päiväkin pidentyä niin, että sen huomaa: " Päivää Paavalista, kevättä kynttilästä (kynttilänpäivästä)". Kevättä kohti siis mennään:-) Täältä löytyy lisää aiheesta, sieltä löytyy ihan mielenkiintoisia juttuja!

Mutta olen minä neulonutkin, enkä vain lukenut Vilkunaa;-) Lähinnä lankalakkokuukauden lähestyessä olen urakalla neulonut sitä Isoveikasta tulevaa palmikkoneuletakkia, koska haluaisin aloittaa helmikuun ainakin ilman sitä! Siihen liittyy myös se, etten tiedä onko lankaa tarpeeksi ja haluan kuitenkin saada neuleen valmiiksi mahdollisimman pian ja jos lankaa tarvitsee lisää, en halua odottaa koko helmikuuta ennen kuin voin ostaa lisää ko. lankaa! Keskeneräinen neule ei oikein näytä miltään, mutta olkoon... tässä kuvaa (tylsää harmaata...):Ja hieman selostusta: etukappaleet on takakappaletta kapeammat yhteensä koska teen leveän kaitaleen eli shaalikauluksen, tai mikä se nyt on nimeltään. Lisäksi yritän joka neuleessa oppia jonkun uuden jutun ja tässä se on nuo taskut. En ole tuolla tavalla taskuja tehnyt eli nyt opettelen sen, saa nähdä miten sujuu. Otin ohjeen Nyt neulomaan-kirjasta. Siitä siis nuo valkoiset kohdat etukappaleissa, kyseessä on apulangat odottamassa taskun neulomista. Ne näyttää olevan eri korkeudella, mutta ei ne ole... olen laskenut kerrokset;-)

Ja tikru: lanka ei ole peräisin mörvelötakista vaikka samaa lankaa onkin (jos ajattelet, että olen purkanut neuleesi...)! Ihastuin vain niin tekemääsi takkiin ja sen lämpimyyteen että siksi halusin tehdä samasta langasta äidilleni takin. Olen muokannut sitä "mörvelöä" ja pitäisikin kuvata se ja näyttää muillekin!! Olen ihan unohtanut!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on tulossa tyylikäs neule!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on tulossa tyylikäs neule!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on tulossa tyylikäs neule!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on tulossa tyylikäs neule!

tikru kirjoitti...

:)
Mähän taisin sanoa, että tee mitä haluat :)
Mielenkiinnolla odotan muokkauksen tuloksia.
Ja tuo uusi näytää hyvälle. Taskutkin jaksat ilmeisesti väsätä?