tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Lankavarastoni

Eilen piti pikapikaa askarrella yksi onnittelukortti ja huomasin että askartelukin oli pitkästä aikaa tosi kivaa! Olen hamstraillut niitäkin tarvikkeita ihan hirveästi (vai onko 2 pahvilaatikkoa paljon, siis kannellisia säilytyslaatikoita...??). Muita kädentaitoja harrastaessa huomaa miten se virkistää ja sen jälkeen neulominen on taas, jos mahdollista, vielä kivempaa! Parille huovutuskurssillekin olen talven aikana menossa, niin että sellaistakin on luvassa jossain vaiheessa:-)

Mutta se kortti:Lankahamsterikuukautta varten päätin pitkästä aikaa laskea lankavarastoni, sillä minulla ei ollut aavistustakaan siitä miten paljon lankaa omistan. Edellisen kerran olen laskenut langat kai joskus vuonna 2004 ja silloin määrä oli noin 23 kiloa. Hamsterihelmikuuhun on nyt kivempi lähteä kun tietää mikä on lähtömäärä;-) Laskin kaikki "vapaat" langat, eli ne kaikki jotka ovat jossakin työssä kiinni, (eli laskettu tarve kuhunkin työhön), on jätetty laskun ulkopuolelle. Ja kaiken kaikkiaan (jos nyt löysin kaikki lankakätköni) lankaa on 26 600 g ! Aika huima määrä kun tuntuu ettei sitä nyt niin paljon edes ole nurkissa!! On siis ihan hyvä vähän käyttää varastoja pois;-)

Pitää vielä käydä lukaisemassa hamsterisäännöt, eli en ole esim. varma saako aiemmin aloitetut ja hamsterikuun aikana valmistuneet työtkin laskea mukaan... Lisäksi kerrottakoon että olen tilannut lankaa kaupasta ja se annos tulee varmaankin helmikuun aikana, mutta sitä ei onneksi lasketa mukaan lankaostokseksi. Kyseessä on 250 g ihanaa Sublime Baby Cashmere Merino Silk-lankaa, jota ostin Modan yhtä vauvaneuletta varten, ja tietty vaaleanpunaista:-)

Tällä viikolla pitäisi suunnitella tarkemmin noita Project Spectrum-töitä. Helmi-maaliskuun sininen, harmaa ja valkoinen ei tuottane ongelmia, mutta niistä tarkemmin vielä myöhemmin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä olin juuri viime viikonloppuna huovutuskurssilla. Tosi mukavaa sekin. Täytyy jotenkin rytmittää tekemisiä, että ehtii kaikkea edes vähän.

ihanasonja kirjoitti...

Hmm... oon huomannut paljon kun blogeissa puhutaan tuosta lankojen kilomääristä. Eli lasketteko te ne kilot sen vyötteessä ilmotetun grammamäärän perusteella?

Pia Tuononen kirjoitti...

Minä ainakin ihan punnitsen langat (keittiövaa'alla) ja samalla teen taulukon niistä itselleni Exceliin:-)

ihanasonja kirjoitti...

Ahaa, okei :). Kun oon miettinyt, että miten te tuon oikein teette. Kun muistelen jostain saaneeni tietooni sellaisen asian, että se vyötteessä oleva grammamäärä tarkoittaa sitä painoa mitä se kerä painaa silloin kun se on kerännyt itseensä niin paljon kosteutta kuin se on mahdollista, kuitenkin tuntumatta märältä.

Tosin uskon, että välttämättä kovin moni ei tiedä sitä ( jos tämä väite on yleensä totta ), vaan ajattelee kerän painavan sen mitä vyötteessä sanotaan... vaikka tuskin se siitä paljoa heittääkään... :D.

Anonyymi kirjoitti...

En ihan päässy sun lukemiin laskiessani omat lankani, mulla oli "vain" noin 18 kg lankaa =)
Huh onko sitä niin paljon kertynyt?
Ja vielä kapasiteetilla 2-4 kerää samaa väriä/lankaa... monta pipoa, tumppua, kaulahuivia ym. pientä odottaa tekijäänsä ja huippuna muttei vähäisenä löysin itseltäni 7 veljestä 4,5 kg. Siinä oli noin 30-40 eri väriä, tulis mahtava paita =)