lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Viikonlopun tuotoksia

Viikonloppuna sain pipo-lapas-settini valmiiksi ja tässä ne nyt ovat:Isovelipipo

Malli: Novitaklubin extraideoista
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 5 mm
Muuta: tästä tuli ihana ja lämmin, ja malli on tosi helppo!Isovelilapaset

Malli: idea pipon ohjeesta
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 5 mm
Muuta: muunsin mallia sen verran että välissä on aina 3 s kun alkuperäisessä (eli myös pipossa) on 4 s. Näistä tuli hyvät lapaset! Lanka on muuten samaa Isoveli coloria kuin pipossa mutta valo vääristää sinisen ihan kummalliseksi!

Aloitin viikonlopun aikana myös yhden täysin etukäteen suunnittelemattoman neuleprojektin, eli tämän:Huomasin, että naperohan tarvitsee slipoverin;-) Sisällä leikkiessä on kiva että on jokin muukin yläosa bodyn lisäksi ja toinen pitkähihainen tuntuu olevan liikaa jos koko ajan on liikkeessä ja touhuaa jotain (siis sisätiloissa), siispä ratkaisu on slipoveri! Ulkona toki bodyn lisäksi pitää olla collegepusero tai villatakki ym, mutta sisällä ne on liikaa.

Tuo slipoveri on tulossa Woolista ja kirjoneule on ihan omasta päästä, tai siis omasta kansiosta johon olen jostain keräillyt aikanaan kirjoneulekuvioita. En siis ole sitä itse suunnitellut, muttei ole aavistustakaan mistä malli on! Neulon tuota pyörönä ja se tuntuukin valmistuvan kivan nopeasti, tuossa ollaan jo kainalokavennuksia harkitsemassa...

Kurja yllätys oli viikonlopun aikana huomata että Pirkan neuleohjeet oli kadonneet netistä! Nyt muistan entistäkin varmemmin aina tulostaa heti hyvän neuleohjeen talteen. Sitä olen yleensä harrastanutkin, mutta aina ei vaan jaksa tai jotain. Tuo muistutti siitä että ei ne kaikki netissä olevat neuleohjeet ole aina ja iäti saatavilla! Sitten kun ne on tulostettu, on ne ainakin vähän varmemmin tallessa... No, minulla kyllä onkin kertynyt noita neuleohjemappeja aika paljon - onneksi niissä on paljon Pirkankin ohjeita:-)

Tänään olen harkinnut myös tähän mukaan menoa, mutta vielä en uskalla ilmoittautua...

5 kommenttia:

Lea kirjoitti...

Minäkin olen menettänyt muutamia neuleohjeita sivujen kadotua. Yritänkin aina tallettaa ainkin ne _todella_ kiinnostavat ohjeet omalle koneelle. Esimerkiksi Ullan ja Knittyn ohjeiden toivon kuitenkin pysyvän netissä.

Anonyymi kirjoitti...

Moni muukin, kuten minäkin, on viikonlopun aikana kaivannut Pirkan ohjeita. Jossain mainittiin, että ne tulisivat takaisin kun sivut ovat päivitetyt.
Toivotaan niin.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Itsekin tallentelen koneelle netistä ohjeita. Koneelle tallennetut ohjeet kannattaa varmuuskopioida esim. DVD- tai CD-levylle, jottei menetä niitä, jos kiintolevy hajoaa. Printtailen ohjeita vain silloin, kun niiden mukaan alan neuloa, silloinkin vain tekstiosan ja kaaviot, kuviin en turhaan käy mustetta tuhlaamaan.

craftydabbler kirjoitti...

I really like the hat and the mittens. I wish the pattern was available in English. Are you knitting one stitch several rows down to get that effect?

Petteri Numminen kirjoitti...

Heips,

Pirkan neuleohjeet löytyvät nyt uudesta osoitteesta:

http://plaza.fi/ellit/koti/kasityot/neuleohjeet/

Anteeksi, että kesti näin kauan. Tiedän, että niitä kaivattiin.

Lisääkin on luvassa "ihan kohta".