perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Retroa

Kaappini kätköistä löytyi ihan aitoa retroa: neuleohjeita 70-luvulta! Muistan kyllä tämänkin lehden hankkineeni mutten silloin aikoinaan sitä kovin tarkkaan tutkinut (siis tämä on ostettu viime kesänä, ei 70-luvulla...). Tämäkin lehti oli kirpparilla nipussa jossa oli hirveä määrä Eeva-neuleita ym. 70-luvulta. Eikä ollut edes kallis nippu!
Mutta se miksi tämä kuva on tässä, on se että muistelen nähneeni tuollaiset lapaset ihan vasta jossain neulelehdessä. Mutten millään muista enkä löydä missä. Ei minulla ole edes tarkoitus tuollaisia neuloa tai siis virkata mutta asia jäi vaivaamaan... Onko tuollaisten ohje ollut jossain??

Tässä lisää kuvia kyseisestä lehdestä:Hirvittävän tiukkoja miesten neuleita! Aikamoiset kiristykset ja uhkailut pitäisi ainakin täällä pitää jotta mies suostuisi vastaavia päälleen laittamaan;-) Mutta jos tarkkaan katsotaan neuleita, niin keskimmäisessä on kyllä ihan kivat palmikot!Nämä irlantilaisneuleet puolestaan ovat ajattomia, ihan siedettävän näköisiä vaikka ovatkin 70-luvulta:-)Näissä pipomalleissa on aivan selvästi jotain tuttua;-)

Uusista neulejutuista sen verran, että Isoveli-pipo vol.2 on valmis mutten vielä sitä esittele (on niin samanlainen kuin vol.1 :kin) kun keksin tehdä vielä samalla mallilla lapasetkin. Niissä on ehkä sitten jotain katsottavaakin:-)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielestä nuo retrot miestenneuleet on ihania, tosin en kyllä usko, että minunkaan mies sellaista päälleen pukisi.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ollut monet tuollaiset lapaset ja Itse olen aikoinani tehnyt ekat kunnon lapaset tuolla mallilla.Siitä on kauan !!

Kaipaan noita lapasia , nyyh.

Anonyymi kirjoitti...

Tuontyyppiset lapaset (kaksiväriset) oli jossakin viime vuoden Suuressa Käsityölehdessä. Itse ostin niihin Tampereen messuilta tarvikepaketin, siis langat ja ohjeen. Lankana Wetterhofin Sofia

Anonyymi kirjoitti...

Eikö nuo kannen lapaset ole kuitenkin neulotut. Virkatut tuollaiset oli kyllä hiljan jossakin lehdessä. Mutta en muista missä. Oisko ollut aikaisempi Moda ja lankana Wetterhoffin silkkivilla? Mulle ei enää tule Modaa en pysty tarkistamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaiset lapaset olivat ihan vasta Modassa. Niihin myytiin tarvikepakettia, mutta ohje julkaistiin myös lehdessä.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla oli tuollaiset lapaset lapsena 70-luvulla, oikeat retrot kelta-ruskea-vihreät. Ranteissa on pienen tupsut ja kiristysnauhat. Nyt lapaset ovat 10v. tyttärelläni ja hän tykkää niistä kovasti. Lapasten kunto on edelleen erinomainen suhteessa ikään :) Olisi mukava oppia tekemään tuollaisia. Onko täysin luvatonta, että laittaisit ohjeen blogiisi?