perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Kirjoneulepipo valmis!

Tässä tämä juuri valmistunut "salaperäisempi" neuleeni on! Muutamat lukijat taisivatkin tunnistaa mallin siitä pienestä yksityiskohtakuvasta, olette te aika tarkkoja muistamaan noita malleja!! Etenkin jos ette edes ole itse neuloneet mallia, silloinhan se olisikin varmasti tutumpi:-)

Tässä pipon tarkemmat tiedot:

Red Light Special Pattern

Malli: Täältä
Lanka: Novita Nalle Colori, mustaharmaa ja Novita Wool, tummanpunainen
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Tämä pipo oli ihana tehdä ja ohjeen mukaan tehtynä tuli minun käsialallani juuri sopiva minulle:-) Uskon tekeväni näitä pipoja vielä useamman eri väriyhdistelmillä, sillä tätä oli aivan ihana neuloa ja lopputulos on näilläkin vähän satunnaisesti lankakaapista otetuilla väreillä kiva!

Mitä tein toisin tai tekisin toisin:

* Ensinnäkin: ohjeessa värejä oli 4 ja tässä kokeiluversiossa käytin vain kahta. Varmasti 4 värillä tulisi tosi upea ja sitäkin aion kokeilla! Täällä voi ihastella muita toinen toistaan upeampia väriyhdistelmiä tässä mallissa.

* Tein pipon alareunan Colorilla, mikä oli tyhmä valinta, epätasainen väritys pipon alareunassa saa aikaan sen, että se näyttää jotenkin epäsiistiltä. Colori aiheuttaa siis näköharhan. Punainen reuna olisi ollut paljon parempi juttu! Mutta kantapään kauttahan me neulojatkin usein opimme asioita:-)

Muuta havaittua: Pipo on tosi lämpimän tuntuinen!! Pipoon neulotaan alareunaan kaistale, joka käännetään vuoriksi ja se pitää korvat lämpiminä, lisäksi muun osan kirjoneule tekee piposta lämpimän kun koko ajan kulkee 2 lankaa mukana. Pipo ei ole vielä ollut ulkona tositoimissa, mutta huomasin jo tässä sisällä kuvatessa että pipo on LÄMMIN!


Vuorikaistaleen voi tehdä myös puuvillasta (minä käytin tummanpunaista Woolia), joten kutiavammat henkilöt valitsevat varmaankin sen mieluiten.

Pipon huipun kavennuksetkin meni tosi nappiin, pelkäsin vähän että jos piposta tulee liian matala tai liian korkea, mutta se on juuri sopiva:-)

Malli näyttää ehkä monimutkaiselta, mutta oli ihan looginen ja helppo neuloa!!

Tämän pipon kohdalla uskallan myös tehdä harvinaislaatuisen paljastuksen: eli nurja puoli:


Se on tosi siisti ja olen huipputyytyväinen siihen! Vuorikaistale yhdistetään neulomalla joten yhdistelykohdasta tulee tosi siisti ja lisäksi tietysti sen ompelu jää pois viimeistelyosuudesta:-) Loistava idea sekin!!

Nyt lähden tutkimaan taas lankavarastojani, sillä pitäisi pikaisesti kehitellä joku pikkuneule matkalle mukaan! Edessä on hiihtolomaviikko ja ekaksi teemme pikku reissun, jonka aikana varmaan ehtii vähän neuloakin. Ensi viikolla todennäköisesti bloggaan harvemmin, mutta jotain varmaankin raportoin:-)



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Piposi on tosi kiva ja lämpimän oloisen näköinen! Laitetaan "harkintaan".
Hyvää lomaa:)

PirpananNeuleet kirjoitti...

Iiiik, miten ihana. Hyvin värit soppii yhteen ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ehdit sitten tekaista kirjoneulepipon! Minä taidan olla neulojana etana-mallia, vaikka muutoin väittäisin olevani nopealiikkeinen ja väliin turhankin vikkelä.

Kaunis on valmiskin pipo. Huokaus.

Elina kirjoitti...

Näyttääpä ihanan lämpimältä! Ja oi miten upean siististi olet vuorikaistaleenkin saanut aikaan.

ihanasonja kirjoitti...

Heip! Haastoin sut omituisuus meemiin blogissani!