sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Huovutusta

Aivan ihana huovutusviikonloppu on taas takana! Tällaisia voisi ihan hyvin viettää vaikka kerran kuussa, niin kivaa siellä aina on:-) Kumma että huovutusta jaksaa tehdä 7 tuntia päivässä eikä kyllästytä yhtään, eikä myöskään väsytä, sen huomaa sitten vasta kotona miten rankkaa huovutus on!

Tässä ensiksi pikkuhuovutustyö, kukkanen:

Kukka on tehty merinovillalevystä eli neulahuovasta sekä huopalangasta. Valkoinen on luonnonvalkoista eli värjäämätöntä ja vihreä värjättyä. Leikkasin ensin hieman eri kokoisia kukan muotoja jotka asettelin päällekkäin levyinä, alimmaksi pari vihreää lehteä. Kiinnitin ne yhteen keskeltä neulahuovuttamalla, ei mitenkään paljon mutta niin että pysyivät yhdessä. Lisäsin myös muutaman huopalangan pätkän heteiksi. Ja sitten vaan käsin huovuttamaan saippuan kera! Lopputuloksena kiva pikkukukka jonka voi kiinnittää vaikka kassiin tai takkiin:-)


Kurssilla tein myös laukun, samasta violetista villasta kuin nämäkin tossut tammikuussa:

Märkähuovutetut huopatossut koko 24

Kassi on tehty ihan perinteisesti märkähuovuttamalla suomenlampaan villasta kaavan kanssa. En jaksanut kauheasti laukkua koristella, kun tuli vähän kiire ja alkoi aika loppua, mutta kiva tästä tuli. Pikkulaukku, joka sopii myös tämän huivin kanssa:Kurssin satoa tämäkin, tämän tekemiseen kului aika paljon aikaa, mutta oli sen arvoista! Tykkään tästä tosi tosi paljon!!


Huivi aloitettiin värjäämällä luonnonvalkoinen neulahuopalevy, eli siihen värjäämiseen meni jo aikaa. Sitten huivi rei'itettiin ja reunojakin vähän muotoilin. Ja sen jälkeen vielä huovutin huivia ensin käsin kokonaan läpikäyden, ja sitten vielä rullaamalla. Ja tuli ihana, ja tarpeeksi iso, kuten tästä näkyy:


Olen myös hiukkasen aloittanut sitä ruskea Tennessee-neulettakin viikonlopun aikana ja se näyttää hyvältä! Saatte nähdä sen jossain vaiheessa kun muoto alkaa hahmottua paremmin:-)7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania töitä! Missä noin ihkuja kursseja järjestetään? Nimim. tahtoo mukaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania töitä! Tuo huivi varsinkin on hyvin mielenkiintoisen näköinen!

Pia Tuononen kirjoitti...

villasukka: ihan kansalaisopistossa noita huovutuskursseja on, tietty kurssit vähän vaihtelee kaupungeittain:-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo violetti laukku on hienon näköinen Sopivan niukalla koristelulla

Tui kirjoitti...

Todella kauniita töitä, tykkään tuosta violetista väristä kovin! Täytyy varmaan itsekin katsella noita työväen opiston kursseja, josko siellä olisi jotain itselle sopivaa. :)

Tui kirjoitti...

Ihanan värinen violetti!

Anonyymi kirjoitti...

Upeita huovutuksia. Erityisesti tuo huivi näyttää upealta ja pehmoiselta, eikä yhtään tönköltä.