torstaina, maaliskuuta 15, 2007

Historiallisia neuleohjeita

Kirjastosta löytyi jotain näin ihanaa ja vanhaa!! Löytäisipä tällaisia myös joskus antikvariaateistakin! Teoksen nimi on kokonaisuudessaan Lapasia ja sormikkaita museon kätköistä. Uskalsin tehdä kaukolainauksen tähän ihan vain nimen perusteella tietämättä kirjasta sen enempää. On täällä jotain tuttujakin malleja, ainakin Oljen kirjoista tuttuja, mutta on muitakin. Tässä kirjassa on jotain niin ihanaa että tämä on varmaan minulla kauan lainassa :-)Pettymyksiäkin tuli tänään vastaan: en saanut haluamaani lankaa:-( Sain eilen neulesuunnitteluni neuletakkia varten siihen vaiheeseen että ajattelin, että nyt on aika ostaa siihen langat. Mutta kuinkas kävikään: Tennessee-hyllyn kohdalla oli tyhjä aukko juuri sen ihanan ruskean kohdalla:-/ Juuri sitä lankaa silmällä pitäen olin neuletta suunnitellut ja nyt en sitä saanutkaan. Tyhmää! Pitää odottaa ensi viikkoon, jolloin lankaa tulee kuulemma lisää. Saisin kyllä vastaavaa lankaa marketista, mutta se on sen verran kauempana etten jaksa lähteä sinne. Odotan siis että Anttilaan tulee ruskeaa Tennesseetä. Ensi viikolla siitä projektista sitten enemmän kun saan jotain puikoille.

Puikoilla ei ollut vielä tarpeeksi montaa neuletta (itse asiassa vain 3), joten aloitin vielä violeteista Samoksista itselleni puseroa. Siitä olisi tarkoitus tulla suht tavallinen arkineule, johon ajattelin jotain palmikkoja, jotta Samos pysyisi paremmin kuosissaan, sillä kun on taipumus venyä ja venyä... samos olisi juuri sopivan lämmin näille lämpötiloille.

Mutta nyt takaisin Samoksen pariin:-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Kysyisin onko sulla kirjaa Ne ihanat neuleet Tekijä Lise-Lotte Lystrup joka on vanhoja malleja vuosilta 1930-1957. Sain kirjan lainastossa ja oli sitä Kirjakaupassakin.(lainasin kirjastosta kuitenkn)kirjassa ihania malleja,vaan kun en osaa yhdistää nykylankoihin.Eräskin malli jossa 24s ja 62krs=10cm nro 3 puikoilla.sileää. onko kyseessä ohut lanka vai miksi noin paljon kierroksia.mallissa merinovilla lankaa sanotaan.