maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Uusia pipoja ja ylivaikea sukkamalli

Viikonloppuna vastaani tuli sellainen ohje että olin ihan sanaton: ohje oli liian haastava minulle!! Olen aina ajatellut että jos vain jaksan kuluttaa aikaa, niin selviän minkälaisesta mallista tahansa - mutta toisin kävi!! Tässä vähän kuvallista puolta siitä aiheesta:Kyseessä on Voguen sukkaohjeista valittu yksi sukkaohje, joka oli mielestäni niin kaunis että tahdoin yrittää vaikka malli vaikealta näyttikin... Ohjekaaviota katsellessa varmistuin ohjeen monimutkaisuudesta, esim. joka kerroksella tehdään jotain eikä mitään välikerroksia ole, tosin sukassa se ei ole niin vaikeaa kuin tasoneuleessa. Mutta mitä pulmia tuli vastaan:

* jännitin neuloessa niin paljon että tänä aamuna oli hartiat jumissa (ja muulloin neulominen on minulle hartianrentoutusta eli tämä vaikutus oli todella poikkeuksellinen)

* tein jossain vaiheessa virheen enkä ole hahmottanut kuviota niin että pystyisin sitä virhettä löytämään ainakaan alle tunnin etsimisellä..

* tuon osuuden neulomiseen meni ihan liian kauan aikaa, en halua että yhden sukkaparin neulomiseen menee kuukausi!

* Jos sukasta tulisi oikein superihana, sitten ehkä voisin harkitakin mallia, mutta vaikka se onkin nätti, ei se ole ihan niin tarpeeksi nätti kuitenkaan;-)

Siispä tuo tekele menee purkutehtaalle ja teen langasta (Sisu) jotkut muut kivat ohuet sukat! Malli vaan on hakusessa vielä.

Mutta on minulla jotain valmistakin näytettävää: pipoja!

Kukkapipo koko 90 cm

Malli: Moda 1/2007
Lanka: Sublime Baby Cashmere Merino Silk
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Ihana lanka, söpö malli. Muutin kukan mallia ohjeesta, muuten ihan ohjeella tehty

Red Light Special Pattern-pipo

Malli: täältä
Lanka: Novita Wool + Florica
Puikot: 3,5 mm


Tästä väriyhdistelmästäkin tuli kiva, ja parempi kuin siitä ekasta kokeiluversiosta. Tein tähän lisäksi laelle noita Epsteinin mallin spiraalitupsuja, tai miksi niitä nyt sanoisi. Ne on aika kivoja ja helppoja tehdä:-) Ajattelin että tällä samalla kuviolla ja samoilla langoilla voisi neuloa itselleen vielä lapasetkin, mutta kun nyt tuntuu jo niin keväiseltä, niin voi olla että se jää...

Ostin vielä tänään itselleni uuden kevättakinkin ja siihen pitää tietty saada uusi huivi/huiveja, joten lankakaapin pengontaa on luvassa. Tosin innolla odotan myös olisiko keskiviikkona alkavassa Anttilan keskusvarastoalessa taas jotain lankoja alessa, jos olisi sopivaa väriä kuin kevättakkini (joka muuten on vaaleanpunainen - se väri tosiaan leviää neuleblogeissa kulovalkean tavoin...) :-)


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääkin aika haastavilta nuo sukat:)!hienoja pipoja olet tehnyt!

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa pipossa kuvio tulee paremmin oikeuksiinsa kuin "koeversiossa". Kivat rinkulat päälaella.