tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Ruskea ruutupalmikkoneule

Niin paljon olen tuosta ruskeasta Tennessee-neuleestani höpissyt, että on varmaankin jo aika näyttää siitä jotakin! Olen aivan ihastunut malliin ja lankaan ja myös langan väriin, toivon kovasti että mallin suunnittelu myös menisi niin kuin pitää:-) Tähän asti näin on tapahtunut, ruutupalmikoista tuli juuri sen kokoisia kuin halusinkin ja muutenkin neule näyttää siltä kuin pitääkin. Kuvassa on tuloillaan takakappale, koska ajattelin että etukappaleiden muotoilut on helpompi tehdä kun takakappale on jo tehty.

Kuvassa siis neuleen esikuva, johon ihastuin heti ensi silmäyksellä, se on ihanaihanaihana!! Tuosta kuvasta siis alkoi neuleen suunnittelu piirrosten, kaavioiden ja mallitilkkujen kera. Neuleen kuva löytyy lehdestä Anna Kauneus, josta minulla ei ole oikein mitään tietoa, se on kai joku uusi lehti. Se vain tupsahti postilaatikosta näytenumerona jokin viikko sitten. Neuleesta sen verran että sen voi toki ostaa valmiinakin;-) Lehden tietojen mukaan neule on Max Maran mallistoa, ja hinta vain 225 euroa;-)))

Neule on aika hitaasti etenevää, vaikka olenkin sitä neulonut jo aika kauan. Jokaisella oikealla kerroksella palmikot siirtyvät ja palmikkopuikon kanssa touhuaminen on aina hitaampaa... Mutta ehkä se kesään mennessä valmistuu:-)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä. Olet kyllä huipputaitava.

Unknown kirjoitti...

Huisin kaunista pintaa. Vaikka lankojen korkeista hinnoista aina valitetaankin, niin kyllä tuosta taitaa omilleen jäädä jos inspistakkiin vertaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Juu kaunista on.
Minunkin pitäs joskus vaan kokeilla tehdä kuvan perusteella.
Hienoa.

Vape kirjoitti...

On sinulla tasainen käsiala. Olen jonkin verran neulonut Tenneseetä, ja minusta siitä on vaikea saada tasaista. Tuo ruskea väri houkuttaa minuakin..

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kysyit olivian tiheyttä. Sain 4.5mm puikoilla 16s.(lankavyötteessä 18s.)Samoksellakin saan sen n.16s./10cm.
Kauniilta näyttää ruskean takin pinta:)
Sirpa

uhoava gnu kirjoitti...

Hyvältä näyttää, on tulossa upea neule!

tuijam kirjoitti...

oi miten kaunista ja tasaista jälkeä. Kerroksia on jo nyt aika miljoona, tsemppiä!

Taija kirjoitti...

Mahtavan näköistä!

Jonna kirjoitti...

Mahdottoman kaunista!

verano kirjoitti...

Hih, itse piirtelin paperille vastaavaa palmikkoruudukkoa jo viime talvena ja mietin, että neuletakki/-paita olis tosi kiva. Vähemmän yllättäen en ole päässyt asiassa piirtelyä pidemmälle..

Bongasin tuon saman kuvan viime viikolla vanhempien luona ja totesin, että jollain muullakin on ollut vastaavia suunnitelmia. Ja nyt on sullakin! :)

Sano tässä nyt sitten, mikä malli on kenenkäkin ideasta lähtöisin jne ;)