sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

Riemusukat

Salaiset sukkani ovat tänään saapuneet perille saajalleen ja nyt voin ne sitten esitellä muillekin! Voi, ne olivat mieluisat, ja olen nyt niin tyytyväinen:-) Kyllä sitä osasikin jännittää mitä saaja tykkäisi niistä!

Nimesin sukat Riemusukiksi niiden värien runsauden takia. Halusin piristää saajan kevättä oikein kirjavilla sukilla, raidallisena nyt siksi että saaja oli toivonut raitasukkia. Saajalla ei ole blogia, joten en voi linkittää sen kummemmin häntä, mutta etunimi oli minun kaimani, vain kahdella i:llä eli hänen nimensä on Piia.

Näihin sukkiin kokeilin uusiakin juttuja. En halunnut sukkien valmistuttua hukkua langanpätkiin, vaan kokeilin sitä menetelmää jossa päätellään langanpäät samantien kun vaihdetaan väriä ja se toimi oikein hyvin! Ihan innostuin ajattelemaan miten helpolla voisikin tehdä todella monenvärisiä sukkia, niin että samaa kerrostakin olisi vaikka vain 2 kerrosta, eikä silti uupuisi langanpätkien kanssa lopussa. Helppo menetelmä ja ehdottomasti aion kokeilla jatkossakin sitä:-) Eli aina kun olin vaihtanut väriä, kieputin langanpään samaan tapaan kuin kirjoneuleessakin sidotaan nurjalla lankaa, nyt vain joka silmukan jälkeen noin 7 s verran.

Lisäksi kokeilin Käspaikan sädekavennusta ja siitä tuli kiva. Olen yleensä sukissa käyttänyt toisenlaista (omanlaista?) kärkikavennusta, mutta tämä on tosiaan paljon parempi, nätimpi ja istuvampi!


Riemusukat

Malli: oma
Lanka: eri lankoja
Puikot: 3,5 mm

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas todellakin riemukkaat sukat! Ja arvaat varmaan, että ideaasi matkitaan... Hamsterikuussa tuli tehtyä siniraidallisia sukkia niin että tuommoiset kirjavat olisivat aivan ihanaa vaihtelua ja piristävät varmasti harmainakin päivinä.

Anonyymi kirjoitti...

alkoi kiinnostaa, että siis mikä se päättelytapa on? onko siihen jossain mahdollisesti ohjetta/viitsisitkö itse jotain selittää?

maija :)

Lea kirjoitti...

Tosiaan iloisen raidalliset sukat!

Anonyymi kirjoitti...

On ne ilosen väriset. Pystytkö linkittämään johonkin ohjeeseen sen langan päättelyn?
Mut on tosiaan iloset sukat.

Anonyymi kirjoitti...

Näissä sukissa on sellaista Peppi Pitkätossumaista villeyttä :) Ihanat!

Anonyymi kirjoitti...

Kivan pirteän väriset.

Satu kirjoitti...

Tosi pirteät sukat ja kiitos päättelyvinkistä. Juuri niiden langanpäiden takia tulee tehtyä lähinnä kaksivärisiä raitasukkia.

Anonyymi kirjoitti...

onpas riemukkaat! Sopii ihanasti alkavaan kevääseen. Tykkään kovasti raitasukista, mutta se päättely:( Täytyykin kokeilla tuollaista kikkaa...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva ja pirteät sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värikkäät ja pitkävartiset! :)