tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Swallowtail

No eihän sitä aurinkoa taida tänään näkyä, joten käytetään keinovaloa;-)

Saanko esitellä: Swallowtailin muunnelma - mikä tarkoittaa sitä, että 5 nurin yhteen-kavennukset on minimoitu kahdelle kerrokselle;-)Luulin että 5 nurin yhteen jotenkin onnistuisi hermoja menettämättä, mutta ei sittenkään! Kyllä tavallisten 5 silmukan neulominen nurin yhteen olisi sujunut, mutta kun niistä osa oli langankiertoja, niin ei suju, ei... Kokeilin kyllä niinkin että nostin 2 nurin neulomatta, neuloin 3 nurin yhteen ja sitten nostin ne neulomattomat niiden yli. Lopputulos oli kyllä ihan yhtä hyvä, mutta silti jotenkin tuli sellainen olo että tämä huivini ei nyt niitä tarvitse ollenkaan. Lankakin uhkasi loppua enkä halunnut ostaa sitä enempää. Ja vielä: halusin ihan oikeasti tästä sellaisen pikkuhuivin, jota voi pitää kaulassa niin että siihen ei tukehdu;-)
Swallowtail Shawl (muunneltu pienemmäksi)
Koko: pitkä sivu 120 cm, korkeus 55 cm niskasta alaspäin mitattuna
Malli: Interweave Knits 2006 syksy
Lanka: Kitten mohair, 70 g
Muuta: Tein vain kaksi kerrosta (siis nurjat mukaanlukien 4 krs) Lily of the valley ykköstä ja jatkoin sen jälkeen ihan normaalisti Peaked edgingiä. Silmukkamäärät siis täsmäävät sillä tavalla.
Talvitakkini saa olla mallinukkena näitä huiveja kuvatessa ja hyvinhän se siitä osastaan suoriutuukin. Huivin kokokin tulee hyvin esille näin. Niin, ja pukinkonttiin tämäkin huivi on siis menossa:-)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis,, tosi kaunis! Myös tuo huivinaloitus tuolla alempana näyttää hienolta!

Pikku- Kettu kirjoitti...

Kaunis huivi! Milloinkohan itse pääsen aloittelemaan tuota. Näin joulun alla kun ei millään kehtaa aloittaa mitään itselleen: joululahjoja vain pitäisi tehdä.

Minunkin pitäisi varmaan harkita tällaista pienennettyä versiota. Nimittäin tuohon huiviin suunnittelemaani lankaa (mohairia sekin) on vain n. 100 g. Eikä ole kivaa jos se loppuu kesken.

Katja kirjoitti...

Ihana Swallowtail sinulla! Itsellänikin meni hermot niillä 5 yhteen nurin, varsinkin kun lanka oli vielä helposti katkeilevaa... Tein sitten parin yrityskerroksen jälkeen pienellä virkkuukoukulla ja onnistui paremmin...

Soile kirjoitti...

Oi, kivan värinen = minun värinen. Toimii hyvin yhdelläkin reunan "pöllykkämallikerralla".

Mää taidan tehdä nurjan silmukan jotenniin erilailla (lanka työn edessä) koskapa 5 nurin yhteen oli lähinnä hidaste.